Bart De Wever verklaarde gisteren in Terzake dat de pensioenleeftijd op termijn nog zal moeten verhogen.
Volledig scherm
Bart De Wever verklaarde gisteren in Terzake dat de pensioenleeftijd op termijn nog zal moeten verhogen. © VRT/Twitter

De Wever reageert op pensioenuitspraak: "Wij zijn eerlijk, de rest keert hun kar”

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft op Twitter gereageerd op zijn uitspraak gisteren dat de pensioenleeftijd nog verder omhoog zal moeten als ook de levensverwachting stijgt. “Wij zijn eerlijk. De rest? Die keren hun kar...”, klinkt het, verwijzend naar de andere partijen.

421 reacties

  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Maar er zijn natuurlijk veel meer 'simpele verstandigen' die gemakkelijk populistische beloftes geloven van zij die de kiezers achterna lopen ipv de moed te hebben de publieke opinie eerlijk te informeren. Zo verkrijgt met 'brexit'-toestanden die de volgende generaties zullen opzadelen met nog grotere problemen.
  • james vroman

    5 jaar geleden
    Wij zijn eerlijk...België scoort bar slecht op economisch beleid Stroomfactuur 17 keer sterker gestegen dan in buurlanden Gat van 1,15 miljard in sociale zekerheid Nieuwe regering moet meteen op zoek naar 7,4 miljard “Zweedse coalitie heeft maar 30.000 jobs gecreëerd”
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Behalve zelf verklaarde intellectuelen zijn er ook simpele verstandige en realistische zielen, Marc Baeyens. Die kijken naar de echte levensverwachting van deze die nu aan het werk zijn. En fantaseren niet over deze die nu geboren worden. En voor deze die nu aan het werk zijn ligt die gemiddelde levensverwachting veel dichter bij de 70 dan tegen de 80.
  • Maya Debie

    5 jaar geleden
    Na de verkiezingen gaan we met NVA het volgende krijgen,: rekeningrijden, pensioenleeftijd omhoog, hogere energiefactuur,en last but not least: de vereffening van de tax shift,die nog altijd niet betaald is. De Wever zou beter in de grond kruipen van schaamte.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Ieder intellectueel mens gaat akkoord met De Wever dat de pensioenleeftijd zal moeten opgetrokken worden. Nog al wiedes dat de doorsnee bevolking dat niet ziet zitten. Maar het algemeen belang primeert, nl. de uitbetaling van de pensioenen veilig stellen. Trado-partijen zijn volk verlakkers vóór de verkiezingen ; ze zullen nog dik spijt krijgen van hun lafheid als de waarheid zal moeten erkent worden.