Beeld ter illustratie, Test-Aankoop heeft 55 homeopathische medicijnen onderzocht. Het nut daarvan wordt betwist en negen middelen worden zelfs afgeraden.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, Test-Aankoop heeft 55 homeopathische medicijnen onderzocht. Het nut daarvan wordt betwist en negen middelen worden zelfs afgeraden. © ANP

"Test-Aankoop mag zich niet in de plaats stellen van gezondheidsautoriteiten"

binnenlandTest-Aankoop stapt buiten haar bevoegdheid bij pogingen om de Belgische en Europese gezondheidsautoriteiten te vervangen. Dat zegt de vereniging van bedrijven werkzaam in het domein van homeopathische geneesmiddelen Homeopathy Belgium Industry Association (HBIA), in een reactie op de bericht in onze krant en ‘Le Soir’ waarin de consumentenorganisatie het nut van homeopathische medicijnen betwist.

9 reacties

  • Dirk Vangossum

    5 jaar geleden
    Testaankoop doet wat de autoriteiten niet doen. Objectief de werking van een medicijn evalueren.
  • Dan Midden

    5 jaar geleden
    Was jaren lid van Test aankoop, heb het opgezegd omdat ze steeds blijk gaven van onkunde waarbij vaak ten onrechte Franse producten aangeprezen werden tgv moederhuis test achats. Ik heb sindsdien al veel geld bespaart door geen abonnement meer te hebben. Tevens frapant dat ze je nadien bestoken om terug klant te worden. Iets dat ze zelf vaak "aanklagen"
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    Gebruik al jarenlang occasioneel homeopathische bereidingen, naargelang de aandoening, werkt wel...Heeft ook gewerkt bij dochter van anderhalf die niet wist wat haar werd toegediend, men kan een klein kind moeilijk van vooringenomenheid betichten noch op de hoogte te zijn van het placebo-effect. Gewoon achterlijke bende, andere (buitenlandse) consumentenorganisaties zijn daar meer genuanceerd..
  • Baldr VanHoek

    5 jaar geleden
    Wie dan wel? De politiek met haar zwakte omdat ze als een klein kind blindelings de lobby's van de ordes en commerciele belangen dient?
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    De kwakzalvers zijn op hun teentje getrapt. Met suikerbolletjes en geschud water genees je niets. Degene die er wel baat bij menen te hebben, hun ziekte zit meestal tussen de oren, of teren op een placebo effect.