REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Veel kritiek op nieuwe abortuswet van Alabama: “Minder strenge straf voor verkrachter dan voor dokter die het slachtoffer helpt”

Er komt heel wat kritiek op de abortuswet die gisteren is goedgekeurd door de Senaat van de Amerikaanse staat Alabama. In die nieuwe wet staat dat abortus verboden is, behalve wanneer de gezondheid van de vrouw in gevaar is. Heel wat Democratische politici zijn verontwaardigd, en ook Hollywoodsterren laten hun stem horen.

5 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Pro-Vita? Als je het slachtoffer van een verkrachting of incest verplicht een ongewenste zwangerschap uit te dragen en een ongewenst kind op de wereld te zetten, verwoest je hààr leven ook!
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Als Pro-Vita betekent dat zelfs niet-levensvatbaar leven gebaard moet worden, dan is de naam op zich bijzonder hypocriet. Alles voor het tot het leven brengen van een kind, maar het leven van de ouders mag gerust geruïneerd worden. Hoe kun je daarvoor respect opbrengen? Abortus moet niet zonder meer toegepast worden, akkoord, maar een overwogen beslissing van de ouders zijn.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Terecht primeert het recht op leven van dat mensje-in-wording die zich niet kan verdedigen tegen afslachting. Pro-Vita verdient ons volledig respect, al zal dat politiek-correcten tegen de borst stuiten.
  • Helen Vanden Bulcke

    5 jaar geleden
    Schandalig! Welk recht nemen enkele blanke conservatieve mannen zich om te beslissen wat een vrouw met haar eigen lichaam mag doen? Het kind dragen en opvoeden van een verkrachter? Het kind dragen door incest? In godsname, in welk tijdperk leven wij??? Deze nieuwe wet in Alabama wekt een enorme woede op...laten we eerst en vooral eens beginnen met extreme straffen op te leggen voor verkrachters...en dan over abortus praten...
  • Nico Herbots

    5 jaar geleden
    in onzekere tijden worden mensen rechtser, conservatiever, rechten van minderheden worden afgebouwd. Welke schade richt je aan wanneer je een vrouw verplicht te bevallen van en te zorgen voor het kind van haar aanrander? Of wanneer je haar dwingt een zwaar gehandicapt kind op de wereld te zetten en het vaak alleen op te voeden, want de papa's hebben vreemd genoeg wel het recht om er niks mee te maken te willen hebben en elders met een schone lei te beginnen.