De folder waarvan de verdeling door Ecolo werd gestopt.
Volledig scherm
De folder waarvan de verdeling door Ecolo werd gestopt. © Twitter

Ecolo trekt folder over godsdienstvrijheid in na storm van protest

Na hevig protest, zowel binnen als buiten de partij, heeft Ecolo een folder van de lokale afdeling van Laken, ten noorden van Brussel Stad, over de godsdienstvrijheid ingetrokken. De folder zorgde voor een storm van protest. “Schaamteloos hengelen naar de gesluierde stem”, reageert Theo Francken. “Kleuters moeten een hoofddoek mogen dragen op school. En zo fier dat ze zijn over het onverdoofd slachten.”

84 reacties

  • Manu Claes

    5 jaar geleden
    Natuurliefhebbers en dierenvrienden hebben duidelijk niets te zoeken bij Groen en Ecolo.
  • Marnix Malone

    5 jaar geleden
    Godsdienstvrijheid is toch een van onze basisbeginselen, nietwaar meneer Francken? De maatschappij haalt u toch ook niet neer omdat u atheïst bent en vindt dat iedereen dat dan ook maar moet zijn.
  • Ludo Wouters

    5 jaar geleden
    En dan noemen ze zich een progressieve partij. Progressief terug naar de jaren 1900 zeker?
  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Ik roep alle mannen op om op verkiezingsdag 26 mei uit protest een hoofddoek te dragen (laat het viraal gaan via facebook en twitter)! Eens zien of het basisrecht gelijkheid voor mannen EN vrouwen dan nog van toepassing is ! Wedden dat men moslima's met hoofddoek niets in de weg durft te leggen terwijl de gesluierde man niet mag stemmen?
  • Rania Desaegher

    5 jaar geleden
    Hun kritiekloos achternahollen van een vrouwonvriendelijke religie is reeds lang de belangrijkste reden waarom ik nooit meer voor Groen zou stemmen, want in hetzelfde bedje ziek als Ecolo.