Annemans: "Sta voor 200 procent achter voorzitter Van Grieken"

© blg

Gerolf Annemans betreurt dat kamerlid Filip Dewinter op bezoek ging bij de Griekse extreemrechtse partij Gouden Dageraad. Dat verklaarde het Vlaams Belang-europarlementslid in Terzake op Canvas.

jdb

"Ik betreur dat dit allemaal in de openbaarheid moet gebeuren", aldus Annemans over de discussie tussen voorzitter Tom Van Grieken en Filip Dewinter en Anke Van dermeersch. "Maar ik sta voor 200 procent achter Tom Van Grieken."

"Het is niet de eerste keer dat hij in de media moet vernemen naar waar Filip afreist", beaamt Annemans. "En dat gebeurt niet altijd in overleg. Ik begrijp dat het Van Grieken en het partijbestuur na een aantal incidenten te veel geworden is. Ik betreur heel erg dat Filip zomaar naar die Gouden Dageraad is gegaan en ik hoop dat zijn overleg met Van Grieken nog kan leiden tot een akkoord."

Gisteren kondigde het partijbestuur van Vlaams Belang sancties aan nad het bezoek van drie parlementsleden aan Griekenland. Filip Dewinter speechte daar zelfs op een bijeenkomst van Gouden Dageraad. Anke Van dermeersch werd uit het bestuur gezet én mag niet langer zetelen als gemeenschapssenator. Samen met Reisgenoten Dewinter en Jan Penris werd Van dermeersch ook ‘terechtgewezen’, het trio mag voortaan geen buitenlandse contacten meer onderhouden zonder mandaat van de voorzitter of het partijbestuur.

De partijraad - het hoogste orgaan binnen het VB - komt zaterdag bijeen en Van Grieken hoopt voordien nog overleg te kunnen plegen met Dewinter en Van dermeersch. Vooral Dewinter haalde hard uit naar de voorzitter. "Dit pik ik niet", klonk het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen