Een archiefbeeld van skigebied Hochkar in januari. Nu ligt er opnieuw een prachtig wit tapijt en is sneeuwpret komend weekend verzekerd.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van skigebied Hochkar in januari. Nu ligt er opnieuw een prachtig wit tapijt en is sneeuwpret komend weekend verzekerd. © AFP

Daar is de winter weer! Eerste skigebied in Oostenrijk opent pistes opnieuw en iedereen mag gratis skiën

De huidige weersituatie en de ijsheiligen maken het mogelijk: het Oostenrijkse skigebied Hochkar opent de pistes opnieuw. En wat meer is: tijdens het komende weekend (18 en 19 mei) nodigt de hoogst gelegen wintersportregio in Neder-Oostenrijk iedereen uit voor een gratis portie skipret.

31 reacties

  • Patrick Bourgeois

    5 jaar geleden
    Met zijn allen naar Oostenrijk
  • jan De Borger

    5 jaar geleden
    Vorig jaar was de gemiddelde temperatuur voor mei rond de 17 graden ,en nu rond de 11graden. Mei zal dit jaar koeler zijn dan normaal.
  • marc van de poel

    5 jaar geleden
    @ Roland de Cock : Ik ken wel degelijk het verschil tussen milieu, klimaat en weer. Maar de ongelofelijke commercialisering door de milieu- en klimaatmaffia komt me wel onderhand de strot uit. En aan allen die in Oostenrijk nog even de latten onder binden : Laat u nog maar eens geweldig gaan, en kijk niet op een scheet. Het klimaat is toch al om zeep.
  • Stephan Priem

    5 jaar geleden
    Niks abnormaals, in de Alpen en de Pyreneeën kan het zelf in zomer vanaf 1500 à 1600 m hoogte sneeuwen en dit heeft niks met klimaatverandering te maken enkel met noordelijke vochtige stromingen.
  • Kirsten De Laet

    5 jaar geleden
    Om te beginnen, tot vervelens toe, klimaat verandert continu. Met of zonder mensen op deze planeet. Het is ooit al veel warmer geweest op aarde, toen was er geen sprake van menselijke activiteiten. En @Roland DeCock, de gemiddelde temperatuur stijgt niet tot nauwelijks, de klimaatkerk wil ons dat doen geloven en ons met een geweten opzadelen. Ik doe hieraan niet mee, ik consumeer erop los en rij wekelijks met mijn 30 jaar oude dieseloldtimer. Ik leef maar één keer hoor.