Erfeniskwestie snijdt dorp in tweeën

© rr

Het dorp van Keiem, bij Diksmuide, is letterlijk in tweeën gesneden door een erfeniskwestie. Omdat een bouwvallig huis in de straat dreigt in te storten, heeft het gemeentebestuur de weg afgesloten voor het verkeer. De eigenaars is gevraagd om het pand zo snel mogelijk te laten afbreken, maar ze reageren voorlopig niet en gijzelen het hele dorp.

tg

Van vervelend tot ergerlijk en schandalig. De bewoners van Keiem begrijpen niet dat één familie de hoofdstraat kan gijzelen en sparen hun kritiek niet. Wie van de ene kant van het dorp naar de andere kant wil, kan dat niet meer via de hoofdbaan maar moet een stuk omrijden.

“We hebben de straat inderdaad afgesloten omdat we geen risico’s willen lopen. We proberen de eigenaars van het pand te overtuigen om het gebouw zo snel mogelijk te laten slopen. Doen ze dat niet, zal ik zien of ik ambtshalve kan optreden en het gebouw laten slopen”, zegt burgemeester Lies Laridon (CD&V) op de regionale zender Focus WTV.

Sloop

Het gemeentebestuur heeft intussen wel gas- en elektriciteit laten afsluiten. Omdat het risico op instorten niet gering is. Vorige week is al een stuk achtergevel ingestort. Er zal nu gekeken worden of het gebouw nog stabiel genoeg is om te blijven staan en of het nog te renoveren valt. Onder meer het dak en de dakgoten zijn alleszins in slechte staat en dreigen naar beneden te komen.

De oppositiepartijen, die het probleem op de agenda van de volgende gemeenteraad willen plaatsen, vinden dat de eigenaars tijd genoeg hebben gehad en vragen dat het gemeentebestuur het pand onmiddellijk laat slopen. Op kosten van de eigenaars.

De woning aan de Keiemdorpstraat in Keiem staat al jaren leeg en is de inzet van een erfeniskwestie. Omdat de verschillende partijen het niet eens geraken over wat er mee moet gebeuren, staat het gewoon te verkrotten en zo al jaren een doorn in het oog van de buren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen