Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Hoge Gezondheidsraad waarschuwt: vermijd tatoeages, plastic speelgoed en pas op met nagellak en parfum

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) waarschuwt voor de toename van “beschavingsziekten”, aandoeningen die gekoppeld kunnen worden aan onze huidige levensstijl en milieuomstandigheden. Zo kan het steeds vaker voorkomen van kanker, diabetes, hart- en vaatziekten en vruchtbaarheidsproblemen in verband worden gebracht met verontreinigende stoffen en chemicaliën. De raad heeft een heel concrete lijst van aanbevelingen gemaakt om het contact met potentieel gevaarlijke stoffen te beperken.

117 reacties

  • Stephen Goethals

    5 jaar geleden
    Ik leg liever mijn knikker op 60 na een mooi leven gehad te hebben, dan als 90-jarige verzuurd achter het raam te zitten.
  • Kamiel Put

    5 jaar geleden
    Dus je mag geen speelgoed meer gebruiken, maar videospelletjes zijn ook ongezond. Wat moeten we dan doen?
  • Richard De Pauw

    5 jaar geleden
    Maar ondertussen werd onlangs de Europese wetgeving tegen landbouwgif met hormoonverstorende stoffen - onder invloed van de industrielobby - ernstig afgezwakt! Hierdoor zullen er vrijwel geen pesticiden met hormoonverstorende eigenschappen van de markt worden gehaald.
  • ineke hoppentocht

    5 jaar geleden
    ik geloof dat wel,van cosmetica.. alle lichaamsdelen ademen.... en steeds maar chemische produkten,zoals vooral lipstick ,cremes en nagellak overal op te smeren,kan miet goed zijn....
  • Joachim Albert

    5 jaar geleden
    Klagende Vlaming is wakker geworden... Advies is geen verplichting, wees tevreden dat ge keuzes kunt maken.. Roken is slecht, dat weten we nu wel zodus hoeft dit niet vermeld te worden. Klagende Vlaming is ook niet gezond, geeft me stress... en aub lees artikel eerst - goed - voor ge reageert (algemene opmerking). Mvg