Direct naar artikelinhoud
Update

Amerikaanse schoolbus rijdt tegen boom: zes doden

Amerikaanse schoolbus rijdt tegen boom: zes doden

Bij een ongeluk met een schoolbus in de Amerikaanse stad Chattanooga in de staat Tennessee zijn zes doden gevallen. Ten tijde van het ongeluk waren er 35 kinderen aan boord, aldus de autoriteiten. 23 kinderen moesten per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht nadat de bus tegen een boom aanreed. De buschauffeur is gearresteerd.

De justitie legt de 24-jarige chauffeur gevallen van doodslag, roekeloos rijgedrag en het in gevaar brengen van mensenlevens ten laste. Tijdens de voortgang van het onderzoek kunnen er in de komende dagen nog meerdere aanklachten komen.

Bij het ongeval zijn maandagmiddag (plaatselijke tijd) zes leerlingen van een basisschool omgekomen. Vijf overleden ter plaatse, het zesde kind bezweek in het ziekenhuis aan zijn zware verwondingen. Meer dan dertig andere kinderen raakten gewond.

Volgens de politie kan overdreven snelheid een rol bij het ongeval hebben gespeeld. De bus is gekanteld en tegen een boom terechtgekomen. De weg was droog en er was geen verkeer.

Tragisch ongeval
Gouverneur Bill Haslam van Tennessee heeft hulp aangeboden, mocht dat nodig zijn. Hij noemde het ongeluk "tragisch". "Het is altijd verdrietig als het om een schoolbus gaat waarin kinderen zaten", aldus Haslam. "We zullen doen wat we kunnen om te helpen."

Amerikaanse schoolbus rijdt tegen boom: zes doden