Julien L.
Volledig scherm
Julien L. © rv

Liga tegen antisemitisme dient klacht in tegen Facebookpost van jongeman: “Gasman in Auschwitz”

De Belgische antisemitismeliga dient klacht in tegen een Waalse jongeman die zichzelf op Facebook omschreef als “gasman” uit Auschwitz. Julien L. zegt dat hij het als grap bedoelde. “Maar wij vinden dit ernstig", zegt Ligavoorzitter Joël Rubinfeld. “Als we dit laten passeren, wordt het antisemitisme alleen maar erger.” 

28 reacties

  • Johnny Verbist

    5 jaar geleden
    @Jean Wachtelaer Wat bazelt u nu? Er zijn in WO II 5 miljoen joden gestorven, 1 miljoen daarvan in Auschwitz maar er zijn meer dan 40 miljoen burgers gestorven. In polen zelf was 20% van de bevolking dood. Dit is gewoon een grap, door dit aan te klagen lach je met alle echte slachtoffers van antisemitisme waar niet mee gebeurt.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Aris Cohen : Israël vraagt er om. De Vierdaagse was een halve genocide : je verdrijft geen mensen met een oude huissleutel van 10 cm lang. Kolonisatie van bezet gebied. Meer dan 100 VN-resoluties geschonden ??? Ik koop geen fruit uit Israël. Maar mijn grootvader is 'gebleven 'in Neuengamme. En daarvoor alleen (voor alle anderen ook) zou ik dat ventje van hierboven een oorvijg geven. Om hem voor een grammetje tot nadenken te stemmen
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Wanneer gaat België reageren tegen de "Belgen moppen" die in onze buurlanden worden vertelt? Of tegen Nederland wegens de "holander moppen" die in België worden vertelt??
  • Jean Wachtelaer

    5 jaar geleden
    Het is precies nog niet genoeg dat er tijdens WO II meer dan 16 miljoen joden in de gaskamers van Auschwitz, Breendonk, Belgen-Belsen enz zijn omgekomen of die snotaap gaat hier eens komen lachen met de mizerie van een gans volk.Hij moest zich schamen. Hem een fikse boete opleggen en een paar maanden de cel in om daar over zijn hatelijk gedrag wat na te denken.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Dat er voor dergelijke belachelijk flauwe, crue "mop"(sic) van één of andere onnozelaar met weinig of geen historische bagage klacht wordt ingediend vind ik wel overdreven. Steeds "lange tenen" vertonen waarop telkens vermeend intentioneel en met kwade bedoelingen zou getrapt worden, gaat het omgekeerde effect hebben dat het beoogde doel ver voorbijschiet. Dat zal manifeste, reële jodenhaat geenszins doen afnemen.