Bij de intergouvernementele organisatie Idea verdiende Yves Leterme 14.500 euro per maand. Nu gaat hij aan de slag bij een Chinees kapitaalfonds.
Volledig scherm
Bij de intergouvernementele organisatie Idea verdiende Yves Leterme 14.500 euro per maand. Nu gaat hij aan de slag bij een Chinees kapitaalfonds. © Photo News

Ex-premier Yves Leterme heeft nieuwe topjob bij Chinees bedrijf

BinnenlandYves Leterme, ex-premier van ons land, heeft een nieuwe job. Hij gaat aan de slag bij de Chinese holding ToJoy, die wereldwijd investeert in Chinese groeibedrijven. Dat maakte het bedrijf bekend. Leterme’s mandaat bij de internationale ngo Idea, waar hij 14.500 euro per maand opstreek, liep ten einde. Hoeveel hij bij de Chinezen gaat verdienen, is niet bekendgemaakt.

102 reacties

  • Ivan Smissen

    5 jaar geleden
    Nogal normaal dat de Chinezen hem willen: hij is de doodgraver geweest van de grootste Vlaamse democratische partij, hij heeft België volledig afhankelijk gemaakt van Frankrijk en hij is een expert op Twitter: "Is Henry home? I would like to learn to know you ." Zijn Engels is ook op het niveau van de gemiddelde Chinees...
  • Jos Vandenbergh

    5 jaar geleden
    dat is de man die een gezonde en grootste bank van Belgie Fortis,liet failliet gaan wegens een verkeerde aankoop op een slecht moment maar de politieke bank,Dexia, met 100 miljard schulden die overgenomem door de belastingbetalers wel redde??? Veel sukses voor China.
  • Michel de Coorebyter

    5 jaar geleden
    Goed gezien! Bij ons is er dank zij links en hun gelijkheidsideaal niet voldoende risicokapitaal meer voor groeibedrijven, waaronder de biotechnologie waar wij wereldwijd op kop staan. Dus gaan de Chinezen dit gat opvullen en dank zij onze zwakheid onze bedrijven en kennis verzilveren in onze plaats.
  • Mark Van Puyvelde

    5 jaar geleden
    Wanneer worden deze fraudeurs eindelijk eens gestraft???
  • Patrick Vandeputte

    5 jaar geleden
    Een duivel's zak is nooit gevuld. Graaien blijkt toch wel sterk verslavend te zijn. Eens begonnen kunnen ze niet meer stoppen.