BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Belgisch luchtruim weer open, Weyts wil dat premier Michel ingrijpt

BinnenlandDe luchtverkeersleiders van skeyes hebben het werk hervat, nadat ze vanochtend om 9.30 uur in staking gingen. Het luchtruim is sinds 13 uur weer open, waardoor er opnieuw vliegtuigen kunnen opstijgen en landen in ons land. Door de werkonderbreking zijn op Brussels Airport zowat 90 vluchten geschrapt; duizenden reizigers ondervinden hinder. Voor Brussels Airlines is de maat vol. De luchtvaartmaatschappij leed naar eigen zeggen al voor minstens 4 miljoen euro schade door de acties van de voorbije maanden en overweegt gerechtelijke stappen tegen skeyes. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) reageert woedend.

372 reacties

  • Werner Hermans

    5 jaar geleden
    @Walter Wouters: juist, Vlamingen werken liefst 24/7 voor een hongerloontje, zonder ziekte- en werkloosheidsverzekering, geen pensioen, tot de dood...
  • Jennifer Peeters

    5 jaar geleden
    Ze zijn na 13.00 uur terug aan het werk gegaan. “Als teken van goodwill naar de gebruikers.” zegt Kurt Callaerts. Kent die vent nu echt geen schaamte? Vlieg maar eens naar de Verenigde Staten met vertraging en je mist ginder je aansluitende vlucht. Gaat meneerke die dan betalen? En trouwens, waar zit onze premier? Dit land is echt om zeep!!!
  • Karel Van Beeck

    5 jaar geleden
    Dat Weyts het oplost. Het is zijn partij die regering heeft laten vallen.
  • Walter WOUTERS

    5 jaar geleden
    De meesten die daar werken in de toren zijn Walen en Brusselaars, die denken alleen aan geld en zijn niet gemotiveerd...
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    De verantwoordelijke minister (Bellot) is een Waal. Dat Brussels Airport plat ligt, komt de Waalse luchthavens Charleroi en Luik goed uit. En dus zullen we van Michel noch Bellot iets horen.