"Socialemediabedrijven moeten de vrijheid van meningsuiting net beschermen", zegt het Witte Huis.
Volledig scherm
"Socialemediabedrijven moeten de vrijheid van meningsuiting net beschermen", zegt het Witte Huis. © Witte Huis

Trump zet oorlog tegen sociale mediabedrijven verder en lanceert kliklijn om “censuur” aan te geven

Komt het nog goed tussen Donald Trump en bedrijven als Facebook, Twitter en Instagram? Het Witte Huis heeft een tool gelanceerd waarop Amerikanen kunnen aangeven dat ze “uit politieke vooringenomenheid gecensureerd” worden door die socialemediabedrijven. Een gevaarlijk precedent, vrezen critici.

11 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Dus mensen als Alex Jones mogen van Trump vrolijk hun complottheorieën blijven verspreiden en beweren dat de slachtoffers van bv. Sandy Hook "fake" zijn en dat hun graven leeg zijn?
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Perfect, dan kan men direct massaal beginnen klikken over zijn POTUS twitter account, evengoed een bron van censuur aangezien het enkel ter verering van zijn eigen persoon is.
  • Pepijn Dever

    5 jaar geleden
    Johan, dat is niet helemaal waar , als ze bepaalde meningen verwijderen dan doen ze aan editing en zijn ze content-creators waaronder ze dan onder de perswet vallen.
  • Karel Dierckx

    5 jaar geleden
    De grondwet bepaalt de rechten van de burgers ten opzichte van de staat, Dirk Van Dessel, niet ten opzichte van andere burgers of bedrijven. Zelfs al zouden sommige sociale media gebruikers weren op basis van politieke overtuiging dan is dat op zich nog steeds legaal.
  • johan fransaert

    5 jaar geleden
    dit zijn privé bedrijven dus ze kunnen hun eigen regels opleggen, je bent ook niet verplicht om van hun diensten gebruik te maken maar als je het wel doet is het volgens hun regels.
  1. “Ze zag geen andere oplossing”: Ann (74) overvalt bank om online oplichters te betalen

    “Ze zag geen andere oplossing”: Ann (74) overvalt bank om online oplichters te betalen

    In de Amerikaanse staat Ohio is een 74-jarige vrouw aangehouden voor het overvallen van een bank. Ann Marry wandelde het gebouw binnen en hield de werknemers aan de balie onder schot. Na de overval keerde ze meteen terug naar haar huis in de stad Hamilton, waar niet veel later de politie al aan de deur stond. “De vrouw heeft nog nooit iets gestolen, maar nu was ze wanhopig op zoek naar geld,” vertelt sergeant Brandon McCroskey. “Ze moest naar eigen zeggen geld geven aan een online oplichter en ze zag geen andere oplossing.” Marry blijft in de cel tot ze voor de rechter moet verschijnen.
  2. KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    De 88-jarige Ivan Vivsianyk, inwoner van het dorp Ocheretyne in de regio Donetsk, wist op een opvallende manier te ontsnappen aan de Russische bezetting. Dat vertelt hij nu aan de Oekraïense nieuwszender 1+1. Russische militairen namen zijn paspoort af, waardoor hij besloot ‘s nachts te voet op de vlucht te slaan. De tachtiger liep maar liefst zes uur lang, onder vuur, in het donker, totdat hij onderweg een chauffeur tegenkwam die aanbood hem een lift te geven. Nu verblijft de grootvader in Dnipro, waar hij wacht op een nieuw Oekraïens paspoort.