Lilium wil vluchten via een smartphone-app vluchten aanbieden van het ene naar het andere stadscentrum.
Volledig scherm
Lilium wil vluchten via een smartphone-app vluchten aanbieden van het ene naar het andere stadscentrum. © Lilium

Deze vliegende taxi stijgt verticaal op en haalt snelheid van 300 km/u

De Duitse start-up Lilium heeft een geslaagde testvlucht uitgevoerd met een elektrische vliegtaxi. Die kan 4 passagiers en een bestuurder vervoeren. Het toestel stijgt verticaal op en haalt een snelheid van 300 km/uur. Tegen 2025 wil het bedrijf een revolutie ontketenen op het vlak van mobiliteit. 

12 reacties

  • Marc breugelmans

    5 jaar geleden
    40 jaar geleden zag ik in SF films vliegende vervoersmiddelen en vroeg mij altijd af hoe die in de lucht konden blijven,wel dit is een goede start van een lange weg maar ik zal het waarschijnlijk niet meer meemaken.Ik heb al verschillende militaire vliegtuigen gezien (Harrier,V-22 Osprey,F-35C en een experimenteel toestel de X15 dat zelfs een vierkant in de lucht kan vliegen) maar allen vliegen ze op benzine.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Prachtig gewoon. Dat toestel zou bijvoorbeeld kunnen landen op het dak van appartementsgebouwen in de stad of op de parking van een bedrijf. Geen wachttijden, geen verplaatsing naar luchthavens en daar parking moeten zoeken en betalen. Ik vraag me wel af wat de actieradius van zo'n toestel is. Het zal in ieder geval een revolutie ontketenen. Van dit bedrijf zou ik aandelen durven kopen.
  • Dieter Binst

    5 jaar geleden
    Testvlucht is een groot woord. Ze hebben enkel verticaal opgestegen, blijven hangen en terug geland. Anders genoemd, een hover. Een echte testvlucht is voor later.
  • Jef Pauwels

    5 jaar geleden
    Daar krijgen ze mij niet in. Wat met de 'verkeersregels'?
  • Liam Deburghgraeve

    5 jaar geleden
    Fantastisch! Er is al langer met vliegtuigauto's geëxperimenteerd, maar dat vormde dan een probleem omdat ze vleugels moesten uitrollen en een lange landingsbaan nodig hadden. Dit wordt de toekomst.