De gewraakte folder in kwestie waarin de verschillen tussen Ecolo en de andere partijen werden onderstreept.
Volledig scherm
De gewraakte folder in kwestie waarin de verschillen tussen Ecolo en de andere partijen werden onderstreept. © Twitter

PS roept op tot kalmte na polemiek over Ecolo-folder

De PS roept op tot kalmte na de polemiek die is ontstaan over een folder van Ecolo. De lokale afdeling van Laken had de standpunten van verschillende partijen over godsdienstvrijheid opgelijst, maar ontketende een storm van protest. "We moeten weer kalmeren, anders creëren we spanningen die op hun beurt voeding kunnen geven aan allerlei vormen van populisme en extremisme", zei PS-Kamerfractieleider Ahmed Laaouej op Bel-RTL.

9 reacties

  • Sjonny Martero

    5 jaar geleden
    Dat er partijen zijn die de multiculturele samenleving promoten uit eigenbelang is zeer gevaarlijk. Het is hun stempubliek en ze zijn hun eigen waarden en normen aan het verloochenen hiervoor. Egoïstisch links. Ze luisteren alleen naar hun stempubliek en niet naar die van de collectieve samenleving. Dit is gevaarlijker dan je zou denken.
  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    Het gaat nog veel verder... Groen heeft een behoorlijke verborgen agenda: de woonbonus moet afgeschat worden, ecocheques krijgen wij niet meer, geen salariswagens meer, de hoofddoek komt terug, enz. Het gaat bij Groen en Ecolo al lang niet meer om milieu, wel om macht. En de overwinning kunnen ze al ruiken.
  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Laaouej PS gaat in verdediging voor Ecolo? Postjes al verdeeld? Echt programma is nu beetje uitgelekt. Milieu drogreden om stemmen te winnen? Groen en Spa troepen tegenwoordig opvallend ook veel samen met PS en Ecolo. Misschien dat de reden dat ze al premier en ministerposten beginnen te verdelen. Maar de grote fout ligt ook bij overige partijen die hadden al langer de dubbele nationaliteit bij politici moeten verbieden.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Een groene partij die voor onverdoofd slachten is ... Hoe kan men beter vernislaag van deze partijen weg krabben.
  • Yves Cornille

    5 jaar geleden
    Dierenwelzijn is dus geen “echt onderwerp” voor de ecologisten en socialisten. Het is genoteerd.