FrieslandCampina heeft de keuze: ofwel vanille toevoegen, ofwel de naam en de verpakking aanpassen.
Volledig scherm
FrieslandCampina heeft de keuze: ofwel vanille toevoegen, ofwel de naam en de verpakking aanpassen. © Shutterstock

“Vanillevla? Steek er dan echt vanille in”

ConsumentDe Nederlandse zuivelfabrikant FrieslandCampina moet vanille toevoegen aan zijn vanillevla, of de naam en verpakking van het goedje aanpassen. Dat heeft de Nederlandse reclamewaakhond beslist. De consument zou op basis van de naam en de verpakking van de pudding kunnen verwachten dat er vanille in zit, maar dat is niet het geval. En dat is misleidend en in strijd met de Europese regels, oordeelt de reclamecommissie. 

6 reacties

  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    wordt allemaal verkocht voor 't gemak van veel werkende ouders en voedert men ook aan bejaarden enz.. Dan hebben we het tegenwoordig nog over "levenskwaliteit"...Gedurfd boerenbedrog.
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Echte vanillestokjes zijn echt duur.Wie het gebruikt kan klachten krijgen door zwarte puntjes in de vla.Ook weer niet goed.Vanille smaak onder vel vormen te verkrijgen net zoals zoveel smaakmakers.Wat is nog echt.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    De vermelding "met vanille smaak" zou het al kunnen omzeilen.
  • Jan Dekoninck

    5 jaar geleden
    Geen vanille in vanillevla , ja juist ....dit wordt echt ridicuul als je begrijpt hoeveel transvetzuren en andere rotzooi in ons eten zit ,waar we niet naar vroegen en die onze gezondheid schaden, waar geen haan naar kraait .
  • Bernadette Vette

    5 jaar geleden
    Aardbeienvla lijkt dan gepaster. Zitten evenveel aardbeien als vanille in!