Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Gianni Barbieux

Delhaize bant nog meer plastic

Supermarktketen Delhaize gaat nog meer maatregelen nemen om plastic uit haar winkels te verbannen. Dat is een van de punten uit het nieuwe duurzaamheidsplan van Delhaize - "The Lion's footprint" - dat CEO Xavier Piesvaux vandaag voorstelde.

10 reacties

  • Marie-José Maelstaf-Pape

    5 jaar geleden
    Ik verkies hygiënisch verpakt fruit dat niet door iedereen bepoteld wordt. Plastic belandt bij mij in de vuilnisbak, niet in het milieu.
  • Hilde Peeters

    5 jaar geleden
    van die groente en fruit vind ik ok maar sinds al die zakjes worden afgeschaft moet ik nu vuilzakjes kopen.
  • Alfons Hendrickx

    5 jaar geleden
    Je afalplastiek moeten terug genomen worden door de ketens die ze gebruiken zou normaal zijn evt met vergoeding ze kunnen het laten herbruiken!!!
  • DAVID VAN LAER

    5 jaar geleden
    Als het supermarkten echt menens is dat ze dan eens beginnen met de vleeswaren die zijn allemaal in plastic verpakt, maar dat veranderen zal te veel kosten.
  • Inge De Bruyn

    5 jaar geleden
    irritant is dat. Wij gaan naar Lidl,goedkoper even lekker en je krijgt er ten minste een deftig zakje dat je thuis nog kan herbruiken. Delhaize is wat hypocriet ook want je moet dan wel vuilniszakjes kopen om al je afval in te doen. En rara ja dat verkopen ze wel. Laat u niet opjutten door een eco extremisten
  1. Tot 18 euro voor flesje Westvleteren in Brugse bierhandel: paters werken aan nieuw bestelsysteem

    Tot 18 euro voor flesje Westvlete­ren in Brugse bierhandel: paters werken aan nieuw bestelsys­teem

    De paters van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren zijn niet te spreken over de woekerprijzen die worden gevraagd voor hun flesjes bier. In verschillende bierhandels, waaronder in Brugge, worden prijzen gevraagd tot 18 euro pér flesje. De normale verkoopprijs bedraagt slechts 1,90 euro. “Absurd", zegt een woordvoerder van de abdij. “We werken nu aan een nieuw bestelsysteem. Winkeliers die momenteel illegaal ons bier aanbieden, worden aangeschreven met de vraag onmiddellijk te stoppen.”
  2. Foute medicatie of gestikt in muntstukje? Na tien jaar enkel ‘gebroken partijen’ in zaak rond dood van Maria Blanco (70): “Ik durf niets meer te verklaren”
    PREMIUM

    Foute medicatie of gestikt in muntstukje? Na tien jaar enkel ‘gebroken partijen’ in zaak rond dood van Maria Blanco (70): “Ik durf niets meer te verklaren”

    Twee gerenommeerde wetsartsen en een ervaren toxicoloog konden in november vorig jaar geen eensluidende conclusie voorleggen over de doodsoorzaak van Maria Blanco (70), die in juni 2014 in het ziekenhuis overleed. Het parket vordert een celstraf van zes jaar voor verpleegkundige S.R. (43), die de patiënte de foute pijnmedicatie zou toegediend hebben. Maar volgens haar advocaat Bert Partoens stikte Maria in een muntstuk van 20 eurocent dat diep in haar keel zat. In de rechtbank verschenen vandaag enkel ‘gebroken partijen’. “Dat we hier na tien jaar allemaal staan, is een schande voor justitie.”
    Genk, Tongeren