Arbeider ArcelorMittal vecht ontslag aan

W.H. (47) uit Ertvelde legt zich niet neer bij zijn ontslag bij ArcelorMittal. De man werd op straat gezet na een racistische Facebookpost, maar hij vindt dat er te snel gehandeld werd. “Die post was erover, maar ik zag snel mijn fout in.”

mco

Een gedicht in het kader van de discussie over Zwarte Piet brak de veertiger wel heel zuur op. De racistische en seksistische ondertoon stootte enkele Nederlandse vrouwen zodanig tegen de borst dat ze naar de werkgever van W. stapten om zijn ontslag te eisen. ArcelorMittal boog zich over de zaak en zette de man op straat. “Een situatie die compleet uit de hand is gelopen”, zegt W. nu. “Ik postte dat gedicht op een forum waar al weken werd gediscussieerd over de kwestie. Ik besef dat ik op enkele vlakken een grens overschreed, maar na enkele negatieve reacties besloot ik de post te verwijderen.”

Bedreigingen

Maar dat was buiten enkele Nederlandse vrouwen gerekend. Zij namen een screenshot, spoorden een foto op van W. verkleed als Zwarte Piet en stapten naar ArcelorMittal om zijn ontslag te eisen. “Die vrouwen gingen bijzonder drastisch te werk en bedreigden niet enkel mij, maar ook mijn vrouw en dochter. En ook op de pagina van mijn muziekgroep bestookten ze mij met verwijten. Gelukkig weten mijn vrienden en familie hoe ik echt ben”, zegt W. Diezelfde dag kreeg W. telefoon van ArcelorMittal. “Ik stond na 26 jaar op straat. Al die jaren heb ik daar met hart en ziel gewerkt en die trots heb ik nog altijd.” W. bekijkt nu samen met afgevaardigden van de vakbond wat zijn mogelijkheden zijn om het ontslag aan te vechten.

“Het is nog wat afwachten, maar ik krijg alleszins veel steun van mijn collega's. Ook zij zijn plots een stuk voorzichtiger met sociale media.” W. is 47 jaar en beseft dat de zoektocht naar een nieuwe job moeilijk wordt. “Maar ik blijf hoop koesteren om ooit opnieuw bij ArcelorMittal aan de slag te gaan. Ze hebben onder grote druk gehandeld, maar ik hoop dat ze ook naar mijn versie van het verhaal willen luisteren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen