Overvallers martelen koppel halfuur met wapens: “Het was een ware nachtmerrie”

© bvdl

© bvdl

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

“Ik dacht dat het met mij gedaan was. Die mannen bleven maar slaan en stampen.” Jef Van Hoeck uit Vosselaar is zwaar onder de indruk nadat hij zondagnacht samen met zijn vrouw door twee homejackers bont en blauw is geslagen.

BART VAN DEN LANGENBERGH en GUY VAN NIEUWENHUYSEN

De 73-jarige Jef Van Hoeck uit Vosselaar ligt maandag zwaar toegetakeld in het AZ Turnhout. Zijn oogkassen zien bont en blauw en zijn helemaal opgezwollen. Over zijn hele lijf heeft hij blauwe plekken. Hij kan amper door zijn ogen zien heeft ook een gebroken rib. De zeventiger is zondagnacht het slachtoffer geworden van een brutale overval bij hem thuis in de Bevrijdingslaan in het residentiële Vosselaar, vlakbij Turnhout.

Jef en zijn 72-jarige vrouw Madeleine Melis beleefden daar een ware horrornacht. “Mijn vrouw en ik lagen in de slaapkamer in bed toen ik om halfdrie ’s nachts plots wakker werd van gestommel. Vlak daarna stonden er twee gemaskerde mannen in onze slaapkamer met een pistool voor onze neus”, vertelt Jef. “De indringers begonnen met hun wapens meteen op onze hoofden kloppen. Ze bonden met strips onze handen en benen vast. Een halfuur lang hebben ze ons geslagen en gestampt. Ze hebben ons echt gemarteld. Ikzelf kreeg het meeste slaag, maar mijn vrouw moest het ook ontgelden. Gelukkig is er niet geschoten.”

Lees meer in Het Nieuwsblad editie Kempen van dinsdag 22 november

Eventuele getuigen kunnen de politie contacteren op het gratis nummer 0800-25.101

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen