De gouverneur van de Amerikaanse staat Alabama, Kay Ivey, zet haar handtekening onder een nieuwe wet die vrijwel alle abortussen verbiedt.
Volledig scherm
De gouverneur van de Amerikaanse staat Alabama, Kay Ivey, zet haar handtekening onder een nieuwe wet die vrijwel alle abortussen verbiedt. © EPA

Abortus-ban Alabama wekt woede: “Verdrietige dag voor vrouwen in Amerika”

De gouverneur van de Amerikaanse staat Alabama, Kay Ivey, zette vandaag haar handtekening onder een nieuwe wet die abortussen verbiedt, zelfs bij zwangerschappen na verkrachting of incest. Er klinken verontwaardigde reacties door heel de Verenigde Staten. “Dit is een verdrietige dag voor vrouwen in Alabama en de rest van het land.’’

2 reacties

  • Jacky Vanderplas

    5 jaar geleden
    Je hebt recht om niet in God te geloven ,laat de anderen hun recht om wel God te kennen.iedereen is vol van afschuw vanin de oudheid toen kinderen levend geofferd werden voor beter weer of in sexsuele rites wat is het verschil nu in deze tijd(sex en geld)deze babys zijn ook levend bij abortus.
  • Tamzin Andersen

    5 jaar geleden
    Een heilige gift van God. Heeft hij dat persoonlijk meegedeeld ? En wat als je niet in een God gelooft ? Walgelijk en gevaarlijk al die godsdiensten die erop uit zijn om vrouwen in hun vrijheid te beknotten.