Een lid van de organisatie Vancouver Freedom and Democracy for China tijdens een actie in maart waarbij hij samen met andere betogers pleitte voor de vrijlating van Michael Spavor en Michael Kovrig.
Volledig scherm
Een lid van de organisatie Vancouver Freedom and Democracy for China tijdens een actie in maart waarbij hij samen met andere betogers pleitte voor de vrijlating van Michael Spavor en Michael Kovrig. © AFP

Twee Canadezen in Chinese cel nu officieel gearresteerd en beschuldigd van spionage: kans op doodstraf

Twee Canadezen die al sinds december in China in de cel zitten, zijn nu formeel gearresteerd voor misdrijven tegen de Chinese binnenlandse veiligheid. Mogelijk hangt de mannen de doodstraf boven het hoofd. De zaak doet de spanningen tussen Canada en China verder oplopen.

3 reacties

  • Dirk Browaeys

    5 jaar geleden
    De lijst met chinese producten die een exacte copy zijn van europese of amerikaanse produkte zijn eindeloos. dus zeg mij niet dat er hier geen chinese spionnen zijn ik denk dat mochten we die allemaal in het gevang steken zullen deze snel vol zijn.
  • Jan Dekoninck

    5 jaar geleden
    De Chinezen zijn overtuigd van de neergang van het westen , en dat nu de rol van wereldleider snel in hun schoot valt . Ze gaan er alles aan doen , en wie een stro in de weg legt zal het geweten hebben. Een ding moeten we aan ons vrij democratisch systeem aanpassen. Je bestrijdt gee vuur met lieve woordjes noch met levenswaardige principes. Dit soor chinese acties moet met gelijke actie gestopt worden. Treffen waar het pijn doet .
  • Benny Marcelo

    5 jaar geleden
    Misschien eens aan Peter Mertens van de PVDA vragen of die eens een klapke wilt gaan doen in China. Als groot bewonderaar van criminele regimes heeft hij misschien meer succes om die Cannadezen vrij te krijgen.