Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vanaf morgen dwangsommen voor skeyes als vertragingen blijven duren

Als er vanaf morgenochtend nog vluchten van Brussels Airlines vertraging oplopen of geannuleerd moeten worden door storingen bij skeyes, dan moet de luchtverkeersleider dwangsommen tot 20.000 euro per vlucht betalen. Dat heeft een rechter in Brussel beslist na een eenzijdig verzoekschrift van Brussels Airlines, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.

60 reacties

  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    François Goos, stop met uw fake news aub. Er is geen enkele verkeersleider ter wereld die 12 uur aan één stuk achter zijn scherm zit. Dat is wettelijk verboden. En als het zou gebeuren bij Belgocontrol, dan laten de vakbonden dat vaststellen door een deurwaarder en dan hangt de CEO. Meer zelfs: het zijn de verkeersleiders zélf die beslissen wanneer en voor hoe lang ze een break nemen. Op luchtvaartforums kan je lezen dat de helft werken, de helft pauzeren bij Belgocontrol de gewoonte is.
  • Peter Wauters

    5 jaar geleden
    De noodtoestand uitgeroepen en het leger laten overnemen. Schandalig....de mensen sparen voor een zuurverdiende vakantie en dan kun ze door zulke acties niet vertrekken. Velen laten Zaventem reeds links liggen om te vliegen dus.....zijn er in de toekomst misschien minder verkeerscontroleurs nodig? En dan....terug staken?
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    en wie is de winnaar ??????? juist de belgische fiscus dus staat want zij gaan die boetes alweer innen en in de pocket ,en verder gebeurt er juist niets
  • Peter Lejon

    5 jaar geleden
    De directie van skeyes is hier alleen verantwoordelijk. Wie wil er vliegen als het luchtruim gecontroleerd wordt door onderbemande, overwerkte en oververmoeide luchtverkeersleiders. En moeheid heeft niks te maken met loon. Iemand met 10.000 of 20.000 euro loon is net zo goed moe dan iemand met 1.500 euro
  • Rayan El Arami

    5 jaar geleden
    Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen. Ik vermoed met het ontslag wegens sluiting of faillissement van Skeyes. Jaaaaaren geleden bleven de vakbonden ook knokken tot ze hun zin kregen bij een vestiging van Daf. Twee jaar later stonden ze allemaal op straat!