De ambassade van Venezuela in de VS.
Volledig scherm
De ambassade van Venezuela in de VS. © EPA

Aanhangers Maduro uit ambassade in VS gehaald

De Amerikaanse autoriteiten hebben de laatste betogers uit de Venezolaanse ambassade in Washington gehaald. Aanhangers van de socialistische president Nicolás Maduro hebben het gebouw ongeveer een maand bezet gehouden, naar eigen zeggen als "gasten" van de regering in Caracas (Venezuela).

4 reacties

  • Franky Puystjens

    5 jaar geleden
    Nu hun poging om een staatsgreep/burgeroorlog op te zetten in Venezuela is mislukt, blijven de USA toch maar verder het énige taaltje spreken dat ze kennen: gewéld gebruiken tegen een (wettige!) buitenlandse regering die geen slaafse vazal wil zijn, in plaats van het internationaal recht te respecteren. De inval in de Venezolaanse Ambassade is een flagrante schending van art. 22 van het Verdrag van Wenen inzake het Diplomatiek Verkeer.
  • Maxime Vanmaercke

    5 jaar geleden
    Ik hoop dat er iemand hetzelfde doet met Trump. Gewoon komen zeggen:"Ik ben de interim nieuwe president". Hoe zal hij daar op reageren?
  • sam van gestel

    5 jaar geleden
    Schending van het internationaal recht, ambassades zijn diplomatiek onschendbaar grondgebied van het land dat door de ambassade vertegenwoordigd wordt, de VS dient hiervoor op het matje geroepen te worden !
  • Filip Vanlaeken

    5 jaar geleden
    Tich wel een gevaarlijk precedent. Er zijn er genoeg in de wereld die ook luever een andere president zouden hebben in bvb Amerika, mogen die dan allemaal de ambassades vd VS ontruimen ? Wacht liever een machtswissel af...