Archiefbeeld  Ardeense Jagers
Volledig scherm
Archiefbeeld Ardeense Jagers © BELGA

Ardeense Jagers terug thuis na Navo-missie in Estland

Het Belgische leger heeft donderdagavond het 270-koppige detachement gerepatrieerd dat vier maanden in Estland was. De militairen maakten er deel uit van een multinationaal bataljon onder leiding van het Verenigd Koninkrijk, in het kader van de "Enhanced Forward Presence" van de Navo.

2 reacties

  • Patrick Dewael

    5 jaar geleden
    België neemt sinds 2017 deel aan de versterking van de oostelijke NAVO-flank tegen Rusland, dat als “agressief” bestempeld wordt. Het is duidelijk dat niet Rusland agressief is maar NAVO. Als je aan de RU grenzen gaat kamperen moet je er ook niet van schikken dat aan de andere kant van de grens Russen zitten. Het is NAVO dat de bufferzone heeft afgebouwd, niet Rusland.
  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    Ach wat een helden! Dat heb ik tijdens mijn legerdienst OOK moeten doen. Eerst de CPX, en daarna de FTX Nato oefeningen! 3 weken geen druppel water om ons te wassen, terwijl de “boefers” zich voor onze neus douchten in verwarmde opleggers! Ik heb daar inwoners zien huilen omdat tanks over gedenkstenen met emotionele waarde reden! Dit, bij nachttemperaturen van -26°C!! Om de 4 jaar hun spelletje, met telkens 4-5 doden door ongevallen/verdrinking! Krijg het maar thuis!