Ronde van Californië - Van der Breggen boekt tweede seizoenszege

door
Belga
Leestijd 2 min.

Anna van der Breggen (Boels- Dolmans) heeft zich tot winnaar van de openingsrit in Californië gekroond. "Mijn ploeg leverde uitstekend werk", zei ze na afloop, "we maakten de wedstrijd hard en op het eind was het aan mij." De dames moesten 96 kilometer afleggen, met start en aankomst in Ventura. Over een heuvelachtig parcours, met vlak voor de finish nog een steile helling van zo'n 900 meter. "De rit was best wel lastig", gaf de wereldkampioene mee, "onderweg was het nooit echt vlak en op het eind had je dan die steile klim. Mooi, dat was een ideale plek om in de finale iets te proberen en aan te vallen. Onderweg had mijn ploeg al het peloton mee uitgedund, dus we waren nog slechts met enkele rensters in de finale."

Deignan sprong nog even mee, maar tegen Van der Breggen bleek ze niet opgewassen en de Nederlandse reed de laatste 3 kilometer alleen op kop en soleerde naar de zege. "Dit is een overwinning van de ploeg en geeft ons vertrouwen voor wat nog komt. Het is altijd fijn om met een goed gevoel na de eerste terug naar het hotel te keren. Ik ben blij dat ik het voor hen kon afwerken en de zege grijp."

Vrijdag staat al de koninginnenrit op het programma in deze driedaagse rittenkoers voor dames, de rit naar Mount Baldy, 8,2 kilometer klimwerk, aan 8,2 procent gemiddeld. "Dat wordt andere koek", beseft de wereldkampioene, "het zal een heel zware etappe worden. Ik ga gewoon mijn best doen, het is een eerlijke etappe, de winnaar zal gewoon de sterkste zijn."

Van der Breggen won de Ronde van Californië in 2017.

bron: Belga