Amerikaans president Donald Trump.
Volledig scherm
Amerikaans president Donald Trump. © BSRagency BSR Agency

Spanning in het Midden-Oosten loopt verder op, maar “Trump wil geen oorlog met Iran”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn minister van Defensie achter gesloten deuren duidelijk gemaakt geen oorlog met Iran te willen. Dat bericht de krant The New York Times op basis van anonieme bronnen rond de regering. Ondertussen loopt de spanning in het Midden-Oosten verder op. Volgens The Guardian heeft Qassem Suleimani, de belangrijkste militair van Iran, Iraakse milities gewaarschuwd zich klaar te houden voor een oorlog.

9 reacties

  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    Hij moet zijn oorlogskaart gebruiken om herkozen te worden ;
  • dirk belis

    5 jaar geleden
    Daar gaan de knettergekke republikeinen weer om oorlogje te maken en Iran hun olie stelen.Maar Iran is iets heel anders dan Irak.ze gaan daar nog zwaar op hun bek krijgen.
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Trump voert oorlogen door het verbreken van handelsverdragen, atoomakkoorden, dreigen met economische repercussies, het verplaatsen van VS-ambassades naar Jeruzalem en via Twitter en denkt dat hij daarmee de wereld naar zijn hand kan zetten. Dat de echte oorlogen in het verleden op die manier ontstaan zijn verliest hij wel even uit het oog. En nog meer verontrustend is dat zijn militaire raadgevers en zijn minister van defensie blijkbaar wel zin hebben in een oorlog in het Midden-Oosten.
  • Jacques De Meulemeester

    5 jaar geleden
    Trump verandert om de haverklap. Eerst wil hij Iran en lesje leren en stuurt superschepen naar de regio. Nu wil hij geen oorlog meer??? Kom naar hier bij de NVA. Die draaien ook gelijk de wind!
  • Ben Van Loon

    5 jaar geleden
    Enkel het geluid van gierende bommen kan het terreurregime van Iran uitschakelen. De burgers van Iran hebben recht op vrijheid. Dat kan enkel zonder dat dictatoriaal gespuis. Go Trump!