Moet een veganistisch dieet voor kinderen verboden worden?
Volledig scherm
PREMIUM
Moet een veganistisch dieet voor kinderen verboden worden? © Unsplash

Moet een veganistisch dieet voor kinderen verboden worden?

Kinderen en vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, eten beter niet veganistisch. Dat stelt de Koninklijke Academie voor Geneeskunde in een nieuwe adviestekst. Andere voedingsexperts zien weinig heil in een verbod. ‘Zo duw je mensen die plantaardig willen eten weg.’

17 reacties

  • Pascal Claeys

    5 jaar geleden
    Waarom zou je je kind niet vegan kunnen opvoeden ? Ik ken mensen die dat op een zeer verantwoorde manier doen en die hebben kerngezonde kinderen. Ikzelf ben 21 jaar vegan en ben zo gezond als maar kan. Doe het gewoon goed en met gezond verstand !
  • Gerrit Feenstra

    5 jaar geleden
    Als een ieder goed op zich zelf past en eet wat hij of zij denkt dat goed voor hem is, heb je niet meer van deze nutteloze discussies. Je houdt veel meer vrije tijd over en dat maakt het leven een stuk gemakkelijker.
  • Tina Colpaert

    5 jaar geleden
    Ik leef al 20j zonder vlees vis etc doe heel zware job weeg 70kilo en ben 1m65 kerngezond dus zever niemand behalve kinderen in groei heeft vlees nodig eet ook geen vervangers wel nog kaas melk yoghurt
  • Michel Gijbels

    5 jaar geleden
    Jean Blanquart, wat een belachelijke idiote zaken sla jij uit man.... Ons gebit toont duidelijk aan de we omnivoor zijn... Overleven zonder supplementen kan een veganist niet. Lieg niet zo man.
  • Ronald Boudewijns

    5 jaar geleden
    Zoek liever uit waar die legionella vandaan komt beste slimme dokters....