AFP
Volledig scherm
© AFP

Van Rihanna tot P!nk: sterren woedend over Amerikaanse abortuswet

CelebritiesDe nieuwe, uiterst strenge abortuswet die in de Amerikaanse staat Alabama werd goedgekeurd wekt woede en weerzin op bij veel vrouwelijke Amerikaanse sterren. Onder meer Rihanna, P!nk en Reese Witherspoon hebben zich al in niet mis te verstande woorden uitgesproken tegen de beslissing.

9 reacties

  • Filip Vanlaeken

    5 jaar geleden
    Sterren kiezen de ethische standpunten die ze willen bepleiten. Vooral als het hun geen centen kost ook. Want ze spelen allemaal graag met Facebook, dat brengt hun veel geld op, maar Facebook sluist zijn winst naar belastingparadijzen. Dus minder geld voor gezondheidszorg... incluis abortus. Klaag dat eens aan dan lijk je minder hypocriet.
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Milla vat het perfect samen: "Geen enkele vrouw wil een abortus, maar we moeten vechten voor onze rechten om er toch een te kunnen krijgen, in veilige omstandigheden.”
  • Schanna De Kegel

    5 jaar geleden
    Is dat niet rasistisch van de klagers om er de nadruk op te leggen dat het 'witte' mensen zijn die de stemming gedaan hebben?? Maakt het uit of het witte mannen waren die gestemd hebben tegen abortus (wat eigenlijk iet sis wat vrouwen aangaat)? Stel dat het zwarte mannen waren, zou dat de zaak veranderen?? Maakt het uit of de mensen die gestemd hebben witte mannen waren?? Ik denk dat enkel het geslacht in deze uitmaakt en de rest is rasitisch..
  • Paul Buckens

    5 jaar geleden
    In de jaren 70 was dat hier bij ons ook zo , maar de rijke "kerkgangers" gingen naar Nederland als hun dochter of zelfs vrouw een ongelukje had of verkracht was. Dezelfde hypocrieten heeft men nog meer in de USA.
  • johan fransaert

    5 jaar geleden
    het zal druk worden in de staten er rond maat voor niets stoer doen net als Trump, Amerika word het lachertje bij de rest van de wereld als het dat al niet is.