© Photo News

Martinez: "Nainggolan moet harder werken om mij op fysiek vlak te overtuigen"

Roberto Martinez bevestigde maandagavond nog eens dat hij absoluut geen problemen heeft met Radja Nainggolan. De bondscoach deed geen beroep op de middenvelder van AS Roma voor de wedstrijden tegen Nederland en Estland.

mawe

“Ik heb geen persoonlijke problemen met Radja,” zei Martinez in het RTBF-programma La Tribune. “Hij is een excellente speler, ik hou van de manier waarop hij voetbalt. Hij heeft niets verkeerd gedaan, maar de anderen deden het beter dan hem.” De niet-selectie heeft alles te maken met de succesvolle wedstrijden tegen Bosnië en Gibraltar, toen ‘Il Ninja’ geblesseerd was. “We scoren in die wedstrijden tien keer en krijgen geen tegendoelpunten. Dat betekent dat de spelers het goed gedaan hebben en dat enkelen daardoor hun plaats behouden.”

De bondscoach belooft wel dat hij Nainggolan blijft opvolgen. “De deur blijft openstaan voor Radja, maar hij moet zijn plaats verdienen. In België zijn er geen 25, maar wel 50 spelers die ik een kans moet geven. Daarom moeten ze competitief zijn. Nainggolan speelde niet tegen Bosnië, dus is het normaal dat hij harder moet werken om mij te overtuigen dat zijn fysiek goed is.” Maar, zo benadrukt Martinez nog een keer, “er is zeker geen probleem met Radja. Ik heb al voorzien om naar alle spelers te gaan kijken. Op 10 december vertrek ik naar Italië om een wedstrijd van Nainggolan te bekijken.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer