Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Belgische bubbels verkozen tot beste ter wereld

Op de prestigieuze wedstrijd Concours Mondial heeft een fles Belgische bubbels het gewonnen van 730 andere mousserende wijnen. De cuvée van het Belgische domein Chant d’Eole laat zelfs 200 flessen champagne achter zich. En het beste nieuws: een fles kost slechts iets meer dan € 20. Schol!

5 reacties

  • Maya Debie

    5 jaar geleden
    Cava is niet te drinken vergeleken met échte champagne. Doe eens de test. Drink een glas cava en daarna een glas champagne. Als je het verschil niet proeft! Trouwens, koop je champagne wanneer de grote huizen promotie geven. Ieder jaar 2 kopen+ 2 gratis: 13,5€/fles. Deze morgen al gebeurd in onze bekende supermarkt. 6€ voor een fles cava kan ik niet geven.
  • Theo Van Hoof

    5 jaar geleden
    Je mag je cava hebben Pier Langemans. Met alle respect ik heb nog geen enkele goede cava van 6€ tegengekomen. Een goede cava begint bij 15€. Spanje is ook te warm voor een goede zuurheid. De Champagne streek is zeer kalkrijk en ook het koudste wijngebied van Frankrijk. Ons klimaat is heel goed vergelijkbaar. Het was Napoleon die wijn maken hier verbood.
  • EDDY VAN LANDEGHEM

    5 jaar geleden
    ik koop mijn champagne in Frankrijk,grand cru/ extra brut aan minder dan 17 euro!
  • Pier Langemans

    5 jaar geleden
    Neen dank u...Ik koop Cava van 6 euro...Zeer lekker
  • Arnaud Kneuts

    5 jaar geleden
    Verkeerde informatie ivm de prijs... De gewone Blanc de Blanc staat aan 22,...€ De winnende schuimwijn is de Cuvée Prestige en staat te koop rond de 30€.