© JC Guillaume

Verrassende wintertransfer: 24-jarige amateur (ex-Genk) op weg naar Anderlecht

Anderlecht heeft zijn eerste wintertransfer zo goed als beet. Maandag bezocht Dylan Lambrecth (ja, zo wordt het gespeld) met zijn makelaars het paars-witte oefencomplex. Tussen de speler en RSCA is er een akkoord voor 3,5 seizoenen. Nu moet paars-wit nog een akkoord vinden met RFC Luik (tweede amateurliga) waar de 24-jarige spits nog tot 2018 onder contract ligt.

jug

Lambrecth legde een atypisch parcours af. Hij werd opgeleid bij Genk samen met Christian Benteke en leek voorbestemd voor een grote carrière. Maar na het overlijden van zijn vader verloor hij even de controle. Hij zakte af naar clubs als Namur, Virton, Eisden, Rebecq, Bergilers en Grimbergen waar hij niet bepaald op zijn competitiegewicht zat. Toch slaagde Lambrecth erin om de knop om te draaien en bij RFC Luik was hij dit jaar al goed voor 12 goals in 12 matchen. Daarom ook dat clubs als Charleroi, Moeskroen en Gent hem op hun radar hadden gezet, maar Anderlecht vist hem nu binnen.

Lambrecth is groot en staat stevig op zijn benen. Door zijn snelheid kan hij op de flank terecht, maar door zijn kopspel kan hij ook als targetspits uitgespeeld worden. Sowieso belangrijk: hij vindt makkelijk de goal.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer