Het grafje van Mawda.
Volledig scherm
Het grafje van Mawda. © Baert Marc

Eén jaar na dood Mawda: verschillende acties en betoging gepland

Een jaar na het overlijden van Mawda, het tweejarige Koerdische meisje dat werd doodgeschoten tijdens een politieachtervolging in Bergen, vinden er vandaag en morgen meerdere herdenkingen plaats. Die gaan uit van het ‘Comité Mawda Justice-Vérité’ en de beweging ‘Solidarity for All’.

2 reacties

  • Palmus Darksky

    5 jaar geleden
    Er is een hoop bagger op sociale media verschenen die tot op de dag van vandaag blijft weergalmen. Later zullen de rapporten en conclusies van het onderzoek bekend gemaakt worden. Wat eerder al in Humo werd gepubliceerd, suggereede dat er bij de politiediensten sprake was van van gebrek aan informatie en communicatie en onzekerheid over de reden tot het achtervolgen van het busje. Hopelijk krijgt de waarheid de kans publiek te worden zodat de speculatie kan worden opgeborgen.
  • rudi swinnen

    5 jaar geleden
    De Wever had in deze zaak nu eens gelijk . De schuldigen zijn de mensenhandelaars , de bestuurder die op de agenten inreed en alle inzittenden , inclusief de ouders die weigerden de bestuurder aan te wijzen . Die zouden allemaal moeten berecht worden . Niet de politie !