De nieuw verkozen Oekraïense president Volodymyr Zelenski
Volledig scherm
De nieuw verkozen Oekraïense president Volodymyr Zelenski © AP

Nieuwe Oekraïense president Zelenski wil de Krim "bevrijden van de bezetting"

De nieuw verkozen Oekraïense president Volodymyr Zelenski heeft er vertrouwen in dat het schiereiland de Krim wordt teruggeven aan zijn land. "Ik geloof dat we de heimat van de Krim-Tataren van de bezetting zullen bevrijden", aldus Zelenski op Facebook. 

9 reacties

  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    de mening van jullue en de realiteit liggen mijlen ver uit elkaar.
  • Albert Gysels

    5 jaar geleden
    Feit is dat de voormalige president Janoekovich democratisch verkozen werd en afzag van toetreding tot de EU, wel eventueel een handelsverdrag. Janoekovich was eerder Pro-Russisch en door de EU -spionagediensten afgezet door het organiseren van de Maidan opstand door Verhofstadt, Juncker en co... Die rekening krijgen wij nog van Poetin voorgeschoteld, neem dat maar van mij aan.
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Zelenski wil al dadelijk zonder de inwoners te raadplegen de VS koers volgen
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    inderdaad Daan, maar toen is de Krim niet afgescheurd en kregen ze vergaande autonomie. maar dat is naast de kwestie. de Krim werd ingelijfd manu militari en DAARNA werd een referendum gehouden met zeer beperkte mogelijkheden ANTI afscheuren.
  • Daan Roos

    5 jaar geleden
    Inderdaad, in 1991 werd al eens een referendum gehouden waarbij de inwoners met grote meerderheid de annexatie ongedaan wilde maken. En zonder inval van Russische soldaten Dirk.