© Marc De Swert

Bruidegom nodigt 2.000 ‘likers’ uit op trouw: “Gelukkig is niemand komen opdagen”

Zaterdag stapten Martine Hellemans (51) en Luc Ramael (52) in Mortsel in het huwelijksbootje. Geen wereldnieuws, ware het niet dat er op de aankondiging van hun trouw op Facebook, meer dan 2.000 likes kwamen.

Marc De Swert

In een enthousiaste bui nodigde Luc daarop alle ‘likers’ uit om langs te komen op hun trouw. Facebook is de rode draad door hun leven, het is ook daar dat Luc en Martine elkaar na 38 jaar terugvonden. “We waren nog kleuters, toen ik al aan Luc vertelde dat we ooit zouden trouwen”, mijmert Martine.“ Toen Luc verhuisde, verloren ze elkaar uit het oog en gingen ze hun elk eigen weg.

Tot vorig jaar Martine op Facebook een foto zag van Luc en hem zelfs na al die jaren onmiddellijk herkende. Ze trok haar stoute schoenen aan en stuurde hem een berichtje. “Vanaf toen ging het snel”, lacht Luc. “Een tijdje later spraken we voor het eerst af en de vonk sloeg meteen weer over. We besloten om geen tijd meer te verspillen en te trouwen.”

Zaterdagmiddag was er dan de burgerlijke plechtigheid in Hoeve Dieseghem in Mortsel. Van de 2.000 supporters was er echter geen spoor. “Gelukkig maar”, zegt Luc. “Ik had er wel een beetje schrik voor, maar uiteindelijk is er toch niemand komen opdagen.” Misschien verschijnen ze dan wel op het feest vanavond? “Dat zal moeilijk gaan, want die locatie hebben we geheim gehouden. We gaan nu eerst lekker eten en daarna feesten en dansen. Maar dat zullen we enkel doen met onze families en beste vrienden.”