© VRT

Yvette schrijft emotionele brief aan ‘Thuis’-kijkers: “Het is goed zo!”

Trouwe kijkers van de soap ‘Thuis’ moesten onlangs afscheid nemen van Yvette. Een afscheid waar heel wat emotionele reacties op kwamen. Er werd zelfs een rouwregister geopend voor het personage. Nu heeft actrice Chris Boni (80) een brief geschreven aan alle fans die haar een hart onder de riem staken.

nadb

“Ik heb over elk woord lang en zorgvuldig nagedacht”, zegt Chris aan Dag Allemaal. “Ik was zo verwonderd door de mooie reacties die ik kreeg op Yvettes overlijden, dat ik die mensen graag wilde bedanken. Het heeft me een hele tijd gekost om mijn gedachten op papier te zetten. (...) Het doet nog altijd pijn, maar ik probeer dit hoofdstuk nu af te sluiten.”

De brief van Chris

Toen ik vernam dat de rol van Yvette die ik speelde in ‘Thuis’ was ‘uitgespeeld’ en dat de samenwerking eenzijdig werd stopgezet, was ik heel verdrietig.

Samen met héél wat fijne collega’s heb ik het personage 15 jaar lang gestalte mogen geven. Ik voelde al heel vlug dat meewerken aan de meestbekeken soap in Vlaanderen niet zonder gevolg kon blijven. In het begin werd ik overal begroet met ‘Ah, dag madam Toertjes’.

Veel kijkers gaan heel erg op in hun dagelijkse aflevering, velen vereenzelvigen zich met de personages en situaties. Anderen houden zoveel van de personages dat de lijn tussen fictie en realiteit erg dun wordt.

Voor mezelf was het heel zwaar om afscheid te moeten nemen van de rol van Yvette. Temeer omdat er een drastisch einde werd voorzien. Ik vroeg en kreeg de tijd om de dood van Yvette voor te bereiden, daar ikzelf eerst tot rust wou komen. De moeilijke scènes werden opgenomen en gewaardeerd, wat me wel wat trots maakte.

Er was al veel reactie gekomen toen de kijkers te weten kwamen dat Yvette zou verdwijnen. Nu was de fictieve figuur er echt niet meer. Dit was voor velen, ook voor mezelf, bijzonder moeilijk. Zeker ook omdat werd ingespeeld op de reacties van de kijkers en zonder mijn medeweten een rouwregister werd geopend en rouwprentjes werden voorzien! Maar vergeet niet dat ik, Chris Boni, springlevend ben en nog volop van mijn leven wil genieten.

Een acteur is ook maar een mens met een gezin, familie, vrienden... Je zou er zowaar depressief van worden.

De reacties van de kijkers bleven niet uit: protest, medevoelen, spijt, verdriet, alles was te lezen. Al deze toestanden zijn nooit mijn ding geweest en het versterkt de relatie tussen fictie en realiteit.

Ik heb me steeds heel bewust uit de pers willen houden en dat werd gerespecteerd. Nu, en dat besef ik, kan het niet anders. Het zou dan ook heel onbeleefd zijn om niet te reageren en niet in de eerste plaats alle kijkers te bedanken voor hun grote sympathie voor Yvette, die zowel bij jong als oud, heel wat losweekte. Ze was blijkbaar een geliefde vrouw en oma die positieve gevoelens losmaakte. Als actrice stemt het me gelukkig dat ik Yvette bijna als een persoon van vlees en bloed heb mogen spelen.

Het is goed zo! (Zei ook Yvette)

Als actrice sluit ik een periode in mijn leven af. Ik wil nogmaals iedereen bedanken en groeten die bij ‘Thuis’ betrokken was. Ik heb me er goed gevoeld. En ik wil zeker de kijkers en de vele fans 1000 x bedanken. Jullie zorgen ervoor dat wij een mooie job hebben.

Met vriendelijke groeten,

Chris Boni

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER