737 MAX-toestellen in de Boeing-fabriek in Renton bij Seattle in de staat Washington.
Volledig scherm
737 MAX-toestellen in de Boeing-fabriek in Renton bij Seattle in de staat Washington. © AFP

Boeing geeft fouten in vluchtsimulatiesoftware 737 MAX toe

Vliegtuigbouwer Boeing heeft toegegeven dat er fouten zaten in de software voor vluchtsimulaties van de Boeing 737 MAX. De fouten zijn volgens Boeing inmiddels gecorrigeerd.

7 reacties

  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Vraag is: hoeveel schadevergoeding ontvangen hier de slachtoffers? $ 70 miljoen of zelf $ 2 miljard elk? Maar waarschijnlijk zal die veel "lager" zijn want het is een US-Company en heeft een sterke lobby!
  • Ward Steyaert

    5 jaar geleden
    Geen enkel product dat ontworpen en gemaakt is door mensen is en zal ook nooit feilloos zijn. Zo werkt menselijke evolutie nu eenmaal. Het is een fout maar geen opzettelijke. Slachtoffers billijk vergoeden en lessen uit trekken voor de toekomst. Evolution by failure. .
  • Ka Ka

    5 jaar geleden
    Alle slachtoffer familie's een miljoen euro schadevergoeding voor hun plotse verlies die ze hadden kunnen voorkomen. En alle bedrijven die hun producten/vliegtuigen niet konden gebruiken ook compenseren. De V.S. zou niet twijfelen moesten de rollen gekeerd zijn!
  • Herman Mattheus

    5 jaar geleden
    En nu? Hoop dat de families van de slachtoffers allemaal miljarden claimen via de Amerikaanse rechtbanken. Kan het einde van Boeing betekenen. Is goed voor onze economie. Europa first.
  • Dirk Verhoeven

    5 jaar geleden
    Dat is geen nieuws. Ze hebben dit al een eeuwigheid geleden toegegeven.