Zoon van dokter Gyselbrecht aangehouden na lekken telefoongesprekken

Peter Gyselbrecht, zoon van André Gyselbrecht en medeverdachte in de zaak van de Kasteelmoord, is door de onderzoeksrechter aangehouden voor het lekken van telefoongesprekken aan de VRT. Met die gesprekken hoopte de zoon te bewijzen dat de familie Saelens geprobeerd had om magistraten te manipuleren in dit dossier.

tg, ehu,mkm

Het parket startte na het lek een onderzoek om na te gaan wie de gesprekken had doorgespeeld aan VRT. Alle ogen waren eerst op Johan Platteau gericht, de advocaat van André Gyselbrecht. Die zat er erg mee verveeld, maar ontkende staalhard en eiste zelf een onderzoek naar het lek.

Maandag bekende Peter Gyselbrecht dat hij de opnamens had doorgegeven. “Omdat ik zo wanhopig was”, zei hij in een persmededeling.

Na die bekentenissen schoot het Brugs parket opnieuw in actie. Rond 20 uur maandagavond vielen de speurders binnen in de woning van de familie Gyselbrecht voor een nieuwe huiszoeking. Daar was op dat moment enkel het 12-jarige zoontje van Stijn Saelens en weduwe Elisabeth Saelens aanwezig. De kleinkinderen van dokter Gyselbrecht verblijven vaak bij hun oma.

Peter Gyselbrecht werd later op de avond op bevel van de onderzoeksrechter gearresteerd en ondervraagd. Na het verhoor moest hij even opgenomen worden in het ziekenhuis.

Huiszoeking

Gert Warson, advocaat van Peter Gyselbrecht, bevestigde dinsdagochtend de huiszoeking en de arrestatie van zijn cliënt. Later op de dag verscheen de zoon van dokter Gyselbrecht voor de onderzoeksrechter, in verband met de gelekte telefoongesprekken.Voor die feiten, een inbreuk op artikel 4560 ter van het strafwetboek, riskeert hij, los van de Kasteelmoord zelf dus, tot een jaar cel en een boete van 3.000 euro. Peter Gyselbrecht zat in het dossier van de Kasteelmoord al zeven maanden in de cel.

© Arne Franck

In nauwe schoentjes

Intussen komt hoofdverdachte André Gyselbrecht wel in steeds nauwere schoentjes te staan want nadat eerst Pierre Serry tegenover de speurders had bekend dat Saelens wel degelijk moest vermoord worden, blijkt dat eerder ook al een tweede betrokkene in het dossier heeft beweerd dat Stijn Saelens wel degelijk moest sterven. Die tweede man is Mathieu G. (32), fabrikant van veevoeder en sjoemelaar met hormonale producten. Pierre Serry zou hem eind 2011 gevraagd hebben of hij niemand kende die een aanslag wilde uitvoeren op Saelens. Zijn naam komt voor in het dossier maar G. zal niet vervolgd worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen