Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © REUTERS

Ruime meerderheid van Zwitsers stemt voor strengere wapenwetgeving

Met alle stemmen geteld, blijkt dat een duidelijke meerderheid (63,7 procent) van de Zwitsers zich in een referendum uitspreekt voor een strengere wapenwetgeving. Die uitslag komt niet als een verrassing, als Zwitserland zijn wetgeving niet zou aanpassen, riskeerde het een uitsluiting uit de Schengenzone en de herinvoering van grenscontroles. 

6 reacties

  • Willy Slegers

    5 jaar geleden
    Met de gewone man aan banden te leggen los je het terrorisme niet op. Maar door de "gekende" terroristen op te sluiten of uit te schakelen wel.
  • jeroen de rijck

    5 jaar geleden
    Terroristen en criminelen trekken zich niets aan van regeltjes en wetten , hier wordt gewoon de sportschutter die met alles in orde moet zijn weeral is door getroffen .
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Een referendum, de basis van een echte democratie "het volk heeft gesproken". Iets wat in Vlaanderen niet bestaat en waar politici zo bang van zijn. Politici en partijen bepalen hier wat goed voor de bevolking is en niet de bevolking zelve.
  • Patrik De Weirdt

    5 jaar geleden
    Geloven de Europese leiders echt dat gangsters en terroristen geregistreerde wapens gebruiken bij hun wandaden? De enige die hier benadeeld worden zijn mensen die wapens voor sportdoeleinden gebruiken en mensen die hun huis willen verdedigen. Proficiat heren EU-politici.
  • joseph verbeke

    5 jaar geleden
    Wat brengt dat op?Terroristen hebben geen wetten dus die treffen enkel de gewone burger die zichzelf zou willen beschermen....