Donald Trump.
Volledig scherm
Donald Trump. © EPA

Voor het eerst steunt Republikeins parlementslid afzetting Trump

Het Republikeinse parlementslid Justin Amash stelt dat president Donald Trump gedrag heeft vertoond dat kan leiden tot zijn "impeachment". Hij is zo het eerste Republikeinse parlementslid om de afzetting van Trump te steunen.

3 reacties

  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Mueller heeft geen bewijzen gevonden dat Trump effectief met de Russen heeft samengezworen om de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden maar blijkbaar wel aanwijzingen dat Trump het geprobeerd heeft. Dat Barr het rapport nooit heeft vrijgegeven bewijst dat er dingen instonden die schadelijk zijn voor de 'godfather'.
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Amash is een libertarian, Karel.
  • kurt Degryse

    5 jaar geleden
    Hij zegt enkel dat het kan leiden tot impeachment, niet dat hij het steunt. En dan nog enkel over het obstructie gedeelte, wat op zich al belachelijk is aangezien er geen collusie was volgens Meuller zelf. Impeachment is uiteindelijk een politiek spel, geen gerechtelijk gegeven. De democraten zullen vooral in hun eigen voet schieten mochten ze het opstarten, dus op zich zou het Trump zelfs nog helpen bij de herverkiezingen. Op dat vlak is Pelosi slim genoeg om daar niet aan te beginnen.
  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Hezbollah meldt grote raketaanval op noorden Israël - Washington wil "echte vooruitgang" alvorens steun aan UNRWA te hervatten

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Hezbollah meldt grote raketaan­val op noorden Israël - Washington wil "echte vooruit­gang" alvorens steun aan UNRWA te hervatten

    Israël verwerpt het “ontoereikende” rapport van het onafhankelijk onderzoek naar banden tussen UNRWA-medewerkers en Hamas. Volgens de onder leiding van de voormalige Franse buitenlandminister Catherine Colonna uitgevoerde evaluatie heeft Israël nog steeds geen enkel bewijs geleverd voor de beschuldigingen aan het adres van de UNRWA-medewerkers, die volgens Israël medeplichtig zouden zijn geweest aan de aanvallen op 7 oktober. Premier Alexander De Croo (Open Vld) vraagt in een reactie op het rapport dat landen hun steun voor het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen hervatten. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 23 april terug.
  2. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Russische rechtbank bevestigt verlenging aanhouding Amerikaanse journalist Evan Gershkovich

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Russische rechtbank bevestigt verlenging aanhouding Amerikaan­se journalist Evan Gershko­vich

    De Britse premier Rishi Sunak gaat vandaag een nieuw militair steunpakket voor Oekraïne aankondigen ter waarde van 500 miljoen pond (580 miljoen euro). Dat zal hij doen tijdens een bezoek aan Polen. En bij een Russische droneaanval op de Zuid-Oekraïense havenstad Odesa zijn vannacht ook negen gewonden gevallen. Onder de gewonden zijn twee baby’s van minder dan een jaar oud en twee kinderen van negen en twaalf jaar. Zij zijn - net als drie volwassenen - in het ziekenhuis opgenomen. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 23 april terug.