© BELGA

Zoon van dokter Gyselbrecht opnieuw opgepakt

In de zaak van de kasteelmoord is Peter Gyselbrecht maandagavond gearresteerd naar aanleiding van de telefoongesprekken die hij lekte aan de VRT-redactie. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De verdachte zal dinsdagnamiddag voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter.

ehu

Donderdagavond zond het Canvas-programma Terzake telefoongesprekken uit het onderzoek naar de moord op Stijn Saelens uit. Uit de opnames moest blijken dat het Brugse gerecht zich liet beïnvloeden door de familie van het slachtoffer. Het Gentse parket-generaal oordeelde echter dat daar geen sprake van was.

Peter Gyselbrecht bekende maandag in een persmededeling dat hij de bewuste telefoontaps doorspeelde aan de VRT-redactie. "Ik, en ik alleen heb de VRT-redactie de getapte telefoongesprekken bezorgd die te horen waren tijdens de uitzending. Ik heb dit gedaan op eigen initiatief, zonder dat mijn vader André Gyselbrecht dit wist."

De zoon van dokter Gyselbrecht verklaarde dat hij handelde uit machteloosheid. Na bijna vijf jaar onderzoek wordt hij nog steeds als een verdachte beschouwd. Het parket vraagt daarom aan de raadkamer om hem samen met vier andere verdachten naar de correctionele rechtbank te verwijzen voor de moord op Stijn Saelens.

In opdracht van de onderzoeksrechter werd Peter Gyselbrecht maandagavond gearresteerd. Hij wordt verdacht van het misbruiken van zijn inzagerecht in het dossier. Op die inbreuk, artikel 460ter van het strafwetboek, staan gevangenisstraffen tot één jaar. In de loop van de namiddag beslist de onderzoeksrechter of Gyselbrecht naar de cel moet. In 2012 zat hij al een kleine zeven maanden in voorhechtenis voor zijn mogelijke betrokkenheid bij de kasteelmoord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER