Het Voynich Manuscript is een bundel van 240 pagina’s, gevuld met een handgeschreven tekst, tekeningen van onbekende planten en ingewikkelde symbolen. De tekst is zo’n 500 jaar oud - dat staat vast - maar wat erin staat, weet niemand.
Volledig scherm
Het Voynich Manuscript is een bundel van 240 pagina’s, gevuld met een handgeschreven tekst, tekeningen van onbekende planten en ingewikkelde symbolen. De tekst is zo’n 500 jaar oud - dat staat vast - maar wat erin staat, weet niemand. © afp

Mysterieus manuscript toch niet ontcijferd: universiteit trekt verklaring in

Zo’n twee weken geleden deelde de University of Bristol de veelbelovende boodschap dat het meest mysterieuze manuscript ter wereld eindelijk gekraakt zou zijn. Terwijl anderen er jaren over deden, zou een academicus aan de universiteit er op slechts twee weken tijd in geslaagd zijn de code te kraken. Maar die verklaring trekt de universiteit nu terug in.

2 reacties

  • johanneke li

    5 jaar geleden
    hoe kan je nu zeggen dat het in een bepaalde taal is geschreven als je van die taal geen enkele andere tekst hebt om het mee te vergelijken? lijkt mij dan inderdaad uit de lucht gegrepen/enkel een vermoeden zonder bewijs.
  • Erik Vervenne

    5 jaar geleden
    Werd geschreven door buitenaardse wezens.