Donald Trump.
Volledig scherm
Donald Trump. © AP

Trump is tegenstander van abortus, maar “met drie uitzonderingen”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich zaterdag uitgesproken als een tegenstander van abortus. "Zoals de meesten weten, en voor zij die het willen weten, ben ik sterk 'Pro-Life'", aldus de president zaterdag op Twitter. Hij noemt wel drie uitzonderingen: zwangerschappen door verkrachting, incest of wanneer het leven van de moeder in gevaar is. “Hetzelfde standpunt als Ronald Reagan”.

4 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Ik zou de 24 weken terugbrengen naar 21 weken. De levensvatbaarheid stijgt. EN vooral contraceptiva bereikbaar, toegankelijk en gratis maken. Heel veel info verspreiden!
  • Steve Warson

    5 jaar geleden
    Puriteins Amerika, waar de creationisten alsmaar meer terrein winnen glijd juridisch stilaan af naar het niveau vergelijkbaar met de oerconservatieve shariarechtspraak, gebaseerd op het "oog om oog, tand om tand" principe.
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    En wat met de kindjes in de baarmoeder waarvan al kan vastgesteld worden dat ze gehandicapt zullen zijn en hun ganse leven lang verzorging en begeleiding zullen nodig hebben? Het is duidelijk dat abortus op zich Trump worst zal wezen maar dat hij dit gebruikt als verkiezingsmateriaal voor de verkiezingen van 2020.
  • Frederik Janssens

    5 jaar geleden
    Nooit gedacht dat ik het ooit nog eens met hem zou eens zijn, maar daar is het. Wel vind ik ook dat er meer moet ingezet worden op andere anticonceptie. Abortus is veel te ingrijpend voor een lichaam om gewoon als anticonceptie gezien te worden.