Beeld uit Bree, terras en inboedel van café Pol Kip staat onder water.
Volledig scherm
Beeld uit Bree, terras en inboedel van café Pol Kip staat onder water. © RTZ

Noodweer barst los in Limburg: zware wateroverlast in Bree, toestand nu onder controle

WeernieuwsHet KMI had voor de hele provincie Limburg code oranje afgekondigd waarbij intense regenval en stevige hagelbuien mogelijk zouden zijn. In de buurt van Bree hebben ze met overlast te kampen. Daar is even het medisch interventieplan afgekondigd voor de bewoners van het rusthuis de Boneput, maar die toestand is nu onder controle. Ook Zonhoven, Genk, Peer, Leopoldsburg en Beringen kregen zeer intense onweersbuien te verwerken. 

29 reacties

  • Jan Van Den Bergh

    5 jaar geleden
    Correcte weersvoorspelling , wat de heren Gijs en Dierckx ook mogen beweren . Onweren zijn altijd plaatselijk , dus niet voor het hele land !
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Peter Janssen,de aard en duur van neerslag bepalen hoe het waterpeil is aangevuld,dat raakt niet opgelost met korte en zware buien waarvan een groot deel in land van beton terug de rivieren instroomt.
  • Pieter Martens

    5 jaar geleden
    Vroeger regende het soms ook hard en waren er sloten, nu zijn er wat putjes en plastic buisjes waar al het water door moet.Vroeger was het beter dan nu alle studieburo,s met hun berekeningen.
  • Pierre Vaneylen

    5 jaar geleden
    Het probleem van de toekomst spaarbekkens of reservoirs, voor te veel of te weinig water?
  • joseph Leysen

    5 jaar geleden
    Het is lente en bijna zomer mensen. Dus als er regen valt, zelfs onweer is dat altijd plaatselijk. Zelden over een uitgestrekt gebied. Vandaar...