Vegetarisch gerecht met bloemkool
Volledig scherm
Vegetarisch gerecht met bloemkool © Keri Glassman

Gemeente Amsterdam keert sociale norm om en wil standaard vegetarische maaltijd aanbieden

Tijdens bijeenkomsten en feesten zal de gemeente Amsterdam vanaf volgend jaar waarschijnlijk voornamelijk vegetarisch serveren, op initiatief van Partij voor de Dieren. 

16 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Ik heb niet gestemd. Even tijd nemen om te wennen aan de idee als volbloed carnivoor maar ook bekommerd om dierenwelzijn. Langs de andere kant : hoe gezond is het vegetarisch aanbod ? Allemaal bio ? Dat is ook belangrijk. Het probleem met vegetarisch is dat je na een uurtje al terug honger hebt. Tenzij je een halve kilo bonen eet.
  • Maria Arens

    5 jaar geleden
    De norm omdraaien om zowieso geen vlees meer te eten is super.
  • Luc Holemans

    5 jaar geleden
    De arrogantie van die vegetariërs en veganisten loopt echt de spuigaten uit !Wij mensen zijn omnivooren, en niemand heeft het recht ons te vertellen wat wij al dan niet mogen eten.
  • EDDY LENAERTS

    5 jaar geleden
    De wereld op zijn kop... Mensen zijn vleeseters ( carnivoren) van in de oertijd. Waarom zijn er anderen die vinden dat ze dit moeten veranderen. Het is toch niet omdat ik vind dat wijn slecht is dat nu niemand meer wijn mag drinken. Ik ben blij dat mijn leven in de helft is... En ocharme zij die hier in de toekomst moeten leven.
  • Dirk Peeters

    5 jaar geleden
    Weer een minderheid die zijn agenda opdringt aan de meerderheid. Democratische perversie?