Agressieve buschauffeur schopt Syrische vluchteling: "Ik haat je, verdomd zwijn!"

Een Syrische vluchteling genaamd Mohammed is dinsdagochtend het slachtoffer geworden van zwaar geweld in Zweden. Schokkend beeldmateriaal laat zien hoe een buschauffeur hem zwaar mishandelt met verschillende slagen en schoppen.

kmlo

De man vertelde zijn verhaal aan The Local. Mohammed wilde aanvankelijk om kwart na zes 's ochtends de bus nemen richting de stad Borgholm, maar kreeg het aan de stok met de chauffeur. Ondanks dat een Afghaanse asielzoeker net voor hem opstapte, mocht Muhammed zelf niet meer mee. "Toevallig kwam ik daarna een van mijn buren tegen en vertelde hem wat er gebeurd was", zei Mohammed. "Hij bracht me nog snel met zijn wagen naar de volgende bushalte."

Volgens de Syrische vluchteling was het niet de eerste keer dat de buschauffeur weigerde om mensen uit het asielcentrum te vervoeren. Naar aanleiding daarvan besloot Mohammed om een foto te maken van de man. Eens aangekomen bij de volgende halte, sloegen de stoppen bij de chauffeur door en probeerde hij ook een foto te maken van Mohammed. Toen Mohammed dat niet toeliet, vielen de rake klappen. Een andere passagier filmde de stuitende handelingen van de chauffeur. "Ik haat je, verdomd zwijn", riep de man zelfs tegen de Mohammed.

Later die dag moest hij met zijn verwondingen naar het ziekenhuis. "Ik had nooit gedacht dat me dit zou overkomen in Zweden", liet hij weten. "Niettemin weiger ik de algemene indruk over mijn nieuwe thuis te herzien, ondanks deze slechte ervaring." De woordvoerder van de vervoersmaatschappij verklaarde inmiddels dat de chauffeur is geschorst. Er loopt momenteel een intern onderzoek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer