Lijsttrekker voor de Kamer in Limburg  Zuhal Demir.
Volledig scherm
Lijsttrekker voor de Kamer in Limburg Zuhal Demir. © Photo News

N-VA verliest kwart Limburgse stemmen, Vlaams Belang wint fors

Een week voor de verkiezingen moet N-VA in Limburg vrezen voor zwaar electoraal verlies. Uit een exclusieve peiling in opdracht van Het Belang van Limburg blijkt dat N-VA op federaal niveau een kwart van haar kiezers (-8,4 procent) verliest en daalt tot 23 procent. Grote winnaar is Vlaams Belang.

26 reacties

  • Alfons Reul

    5 jaar geleden
    Als je de kandidaten van het Vlaams Blok bezig hoort, begrijp ik onmogelijk hoe deze partij ook maar aan één stem kan geraken.
  • Andy Lemmens

    5 jaar geleden
    En waarom lijdt cd&v geen verlies? Nog altijd geen oplossing voor arco en daarbovenop mr Vandeurzen die een uittredingsvergoeding van 136.000€ gaat ontvangen zodat de overstap naar een job in de burgerij gemakkelijker word. De schaamte voorbij.
  • Erwin Fiers

    5 jaar geleden
    Ik hoop dat dit nog wat meer wordt voor het Vlaams Belang.Maar in Limburg hebben ze altijd zwak gestaan.Er komt een heropstanding.Wie niet horen wil moet maar voelen!!!
  • daniel budenaerts

    5 jaar geleden
    Moest NVA geen stemmen verliezen , dan zouden ze nog denken dat ze het goed gedaan hebben.Alle investeringen gaan naar A'pen:geel geld voor de Noord-Zuid, geen geld voor de tram naar Maastricht , geen geld voor de treinontsluiting naar Noord-Oost Limburg ; geen geld voor het station in Hasselt , enz...
  • Mady Vermeulen

    5 jaar geleden
    Lucien Peeters, niet alleen de N-VA is de postjes al aan het verdelen, maar dat elke partij zelfs het premierschap al geclaimd heeft is jou zo te zien niet opgevallen. De N-VA blijft, ondanks haar verlies in Limburg, de grootste partij. In een democratie deelt de grootste partij de lakens uit.