© rfs

Syrische rebellen gebruiken Pokémons om kinderen te redden

Niet alleen in onze contreien is Pokémon Go een hype: ook in Syrië kennen ze het smartphonespel. De gematigde Syrische rebellen zijn nu een Pokémon-campagne gestart om aandacht te vragen voor het lot van Syrische kinderen.

mab

De Revolutionary Forces of Syria of kortweg RFS is een verzameling van gematigde rebellen in het door oorlog verscheurde Syrië. Ze nemen het op tegen het regime van president Assad.

De rebellen beseffen dat ook kinderen het slachtoffers zijn van het oorlogsgeweld. Daarom is RFS een twittercampagne gestart om de rest van de wereld een geweten te schoppen.

Verschillende kinderen houden een tekening vast van een bekende Pokémon. “Ook hier zijn Pokémons. Red ons”, zo luidt het bijschrift. In Pokémon Go is het de bedoeling dat je Pokémons vangt met je smartphone. Door een Pokémon te verstoppen bij de Syrische kinderen, hoopt de RFC dat de kinderen gered worden.

Volgens de Britse ngo Save the Children is dat meer dan nodig. De voorbije vijf jaar zijn al 12.000 kinderen gedood door het oorlogsgeweld. Nog eens 2,3 miljoen kinderen zijn op de vlucht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer