Burgemeester Joeri De Maertelaere gaf samen met de mensen van Zorg en Gezondheid een nationale persconferentie in het gemeentehuis van Evergem.
Volledig scherm
Burgemeester Joeri De Maertelaere gaf samen met de mensen van Zorg en Gezondheid een nationale persconferentie in het gemeentehuis van Evergem. © Joeri Seymortier

Sporen van legionella gevonden in 5 bedrijven, 2 nieuwe patiënten besmet

Het Agentschap Zorg en Gezondheid Vlaanderen organiseerde vanmiddag een persconferentie in het gemeentehuis van Evergem om meer informatie te geven over de legionellabesmettingen in de regio. Het Agentschap voerde de afgelopen dagen een onderzoek naar de mogelijk bron van de besmetting en gaf daar tekst en uitleg over. Van de vijf bedrijven waar legionella is aangetroffen, was het aantal bacteriën bij twee bedrijven voldoende hoog om een mogelijke bron van besmetting te zijn geweest. 

44 reacties

  • Ann De Boeck

    5 jaar geleden
    Als er een besmetting voorkomt bij een brasserie, grootwarenhuis, slagerij, hotel, cruise, etc.,.... dan weet je snel over welke zaak het gaat. Vaak een kleine speler die dan een slechte reputatie krijgt door een door derde partij geleverde besmette grondstof. Dan is er géén discretie. Dan worden er wel snel namen genoemd! Voor wie en waarom houdt men een hand boven deze 'legionella' bedrijven?
  • francois de keyser

    5 jaar geleden
    Volledig akkoord met Jan Baroen. Periodiek wettelijk vastgelegde ontsmetting maar ook voor de ontsmetting metingen doen op kritieke plaatsen om mogelijke besmetting vast te stellen en oorzaak weg nemen. Elk bedrijf dat gevoelig is voor een besmetting dient een procedure te bezitten om een besmetting te voorkomen en indien nodig acties te ondernemen om de nodige correcties uit te voeren.
  • Emiel Waterslaegers

    5 jaar geleden
    Aandacht wordt op koeltoren gevestigd, terwijl de bron misschien in het waterreservoir van Kluizen ligt... VMW of Watergroep is ook een bedrijf, he...
  • Franky Schoonvliet

    5 jaar geleden
    voor de verkiezingen mag er niet teveel geweten worden dan kunnen die politieke graaiers na de verkiezingen gewoon verder hun zakken vullen hé ons kent ons zoals gewoonlijk het gebruikelijke paraplu systeem.
  • gust van langenhove

    5 jaar geleden
    Betalen we nu nog niet genoeg voor slecht water , een minister van water is dat de oplossing.