REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Recordhoeveelheid sneeuw verwacht in Alpen

Onder invloed van een lagedrukgebied boven Duitsland wordt er vanavond en vannacht zeer vochtige lucht tegen de noordkant van de Alpen gestuwd. Dat zorgt voor de ontwikkeling van intense regen en sneeuwbuien met hoeveelheden tot meer dan 100 liter water per vierkante meter. Modderstromen door de neerslaghoeveelheden en smeltende sneeuw zijn zeker mogelijk. Boven 2000 meter kan er meer dan een meter sneeuw vallen, aldus Lander Van Tricht van weerdienst NoodweerBenelux. De sneeuwrecords zullen daardoor verder scherp gesteld worden.

4 reacties

  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    Er is vrijwel niemand want de Ooostenrijkers zijn veelal zelf op vakantie en veel zaken zijn gesloten. Er zijn dan ook amper toeriaten te beknnen. Ook de regen valt heel erg mee, allemaal zwaar overdreven.
  • yvo de Baetselier

    5 jaar geleden
    is dit de " opwarming " waarover zoveel kabaal gemaakt wordt ???
  • Paul Lauwers

    5 jaar geleden
    Als het rond deze tijd warm is in die gebieden komen de “geleerden” ons zeggen dat hier duidelijk de opwarming aan het werk is. Nu is er een recordhoeveelheid aan sneeuw, is het al lang te koud voor de tijd van t jaar en hoor je ze niet. Als toch iemand dit opmerkt, zijn ze zelfs zo gewiekst van te zeggen dat ook dit door de opwarming is. Hopelijk gaan ieders ogen open!
  • François Defosse

    5 jaar geleden
    Nu horen we niets van de Groenen over hun klimaatopwarming... Wie gelooft die mensen nog?