President Hassan Rouhani (midden) en Buitenlandminister Mohamed Javad Zarif.
Volledig scherm
President Hassan Rouhani (midden) en Buitenlandminister Mohamed Javad Zarif. © afp

Iran verviervoudigt uraniumproductie en noemt dreigementen van Trump zinloos

Iran heeft zijn uraniumproductie in de atoomcentrale van Natan in het centrum van het land verviervoudigd. Dat zegt de woordvoerder van de Iraanse atoomorganisatie, Behrus Kamalwandi, vandaag volgens het semi-officiële persbureau Isna. Volgens het nucleair akkoord van Wenen uit 2015 mag Iran slechts 300 kilogram tot 3,67 procent verrijkt uranium in het land houden. De rest moet naar een ander land verscheept of verkocht worden.

16 reacties

  • Erwin Van Loock

    5 jaar geleden
    Ik heb genoeg ervaring met de regio; zoals men hierboven kan lezen, als je respect toont, krijg je het ook. Trump is de aanstoker in dit verhaal
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Binnen de kortste keren heeft Iran ook zijn atoombom, die er nog niet zou geweest zijn, had Trump het akkoord gerespecteerd. Nu is het te laat en komt er een atoom macht bij. Dank U Trump.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Zijn grote verkiezingsbelofte om zich minder met het buitenland en meer met Amerika bezig te houden is Trump duidelijk vergeten. Kent er iemand nog een land waar Trump zich NIET mee bemoeid heeft?
  • Antonio Vivaldi

    5 jaar geleden
    Elk land zou kernwapens moeten hebben of geen enkel land.En dan pas kan men eerlijk onderhandelen spijtig genoeg.
  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Respect, daar heeft de hedendaagse Amerikaanse politieke wereld geen kaas van gegeten. Het beste voorbeeld: Pompeo [Pompus = nomen est omen] heeft zich tijdens de recente onderhandelingen met Noord Korea blijkbaar zodanig onbeleefd gedragen dat hij van hen de stikker "niet langer welkom [persona non grata] op zijn jas geplakt kreeg.